Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának
végre a jog talajára lépni!

Megsüllyedt a Szőke Tisza

Mit ér Szegednek és vezetőinek, a „toronyaljasok”-nak a Város egyetlen műemlékhajója? Még csak egy fabotkát sem kóstál! Úgy veszett el, hogy azt sem tudnák, hogy elsűllyedt, ha a hírekből nem olvashatnák.

No szokott hétköznapi maszatolásaikat azért meg nem imbolygatja egy ilyen hajódőlés. A mutyizmus tajtékjai csak göndörögnek szépen tova. Hajdan 100 forintért „elkelt” a mi szép „Szőke Tiszá”-nk Tápé és Szeged idegenforgalmának föllendülésére. Sok-sok millió pályázati pénz is ömlött persze rá az évek során, de az bizonyára mind föloldódott a téli kikötő iszapjában… Felelős persze máig nincsen…

Megsűllyedt a Szőke Tisza hajó a Szeged-tápéi téli kikötőben. Feltehetően az olvadó jég szakította be a 95 éves, egykor mulatóhajóként is üzemelő gőzhajó elrozsdált (korrodálódott) oldallemezét, kajütablakain beömlött a víz, s ennek következtében a műemlékhajó megbillent és megfeneklett.

Ne legyenek ábrándjaink! A Városunkat elveszejtő (ny)elitnek nem szakad meg a szíve most. Mint ahogy egyetlen korábbi sajátos értékünk veszte sem ijesztette meg eddig őket.
A „toronyaljasok” nem a Várost, de még csak nem is a polgárait, hanem csakis a maguk érdekeit képviselik. Megsűllyedt lelkük és egzisztenciájuk nem szárnyal, csak merül a mutyizmus mocsarában. Hogyan is juthatna vergődésükben idejük egy öreg hajóra? Hogyan is képviselhetnék ők – a maguk mocsarában – Szőke Tiszánk szebb reményű érdekeit?

Dr Sz L – (MTI képek)

Szómagyarázat gyüttmönteknek
toronyaljas(ok) : újabb keletű szögedi szó; jelentése: ‘a Városháza embere(i)’, azaz ‘a torony alatt tevékenykedő(k)’, aki(k) nem ritkán igencsak alantas(ok) és aljas(ok).
Igen szellemes szójáték „a Torony (Városháza tornya) alatt”és az „aljas” szavak összevonásából.

Szeged, 2012. március 1.

Hozzászólás:
2012. április 1. vasárnap at 00:36

Szia Laci! Sok mindenben egyet értek, de a tisztán látás érdekében szeretnélek tájékoztatni, hogy a Szőke Tisza hajót már akkor tönkre tették, amikor betonnal öntötték ki az alját a nyolcvanas években, mert ezzel ugyan a diszkós, aki üzemeltette olcsón megoldotta az akut lékesedési problémát, de elvágta a lehetőségét annak, hogy reális áron fel lehessen újítani és önjáróvá lehessen tenni újra a hajót. Ő nem akart rá költeni többet és levajazta az engedélyeket. Sajnos a pályázati támogatást beszámolva, a várható beruházás önrész összegét figyelembe véve sem lehet gazdaságosan üzemeltetni a hajót. Ezért állt el minden nyertes pályázó a felújítástól. Tudomásul kell venni, hogy hiába ez az egyetlen két kéményes gőzösünk, nem lehet ilyen kis méretű hajót gazdaságosan sem szálloda, sem sétahajóként üzemeltetni a Tiszán. Csak közpénzből lehetne felújítani, de annyi pénze nincs a városnak, hogy ilyen célra költsön, amikor életbevágó dolgokra sincs pénz. Ez a hajó sajnos nem párt politikai kérdés, mert akkor meg lehetne menteni, ez pénz kérdés és a köznek erre nincs pénze, sajnos másra sem. Üdv Tóth Laci

Válaszom:
Telik ennek a Városnak bőven! Ahonnan a gyüttmönt balvezetés évente több, mint egy milliárdot „spórolhat” ki büntetlen! De különösen telik annak a városnak, amelynek balvezetése képes olyan fürdőberuházást eszközölni, mellyel a nyereséges Ligetfürdőt „fejlesztve” immár évente fél milliárd (500 millió) Ft-os(!) veszteséget is túlélünk. Csak a napfonnyfürdő („bunkerfürdő”) éves 500 milliós veszteségét megspórolva és értelmes célra fordítva hány úszóház tündökölhetne szeretett Tiszánkon?! – Közpénzen!
A Szőke Tisza volt minden Városunkba látogató utazó biztos uticélpontja. A Szőke Tisza mérete pedig éppen elég volt ahhoz, hogy a senkiházi diszkós degeszre keresse magát! Ma is éppen elég lenne egy tisztes vállalkozónak a tisztes haszonhoz… ha szeretné a Szőke Tiszát!
A felelősöket pedig felelősségre kell vonni! Hogy ne legyünk többé Európa közröheje és a saját magunk gúnyképe: a következmények nélküli ország!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium