Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának
végre a jog talajára lépni!

Megsemmisült Nimrud városa

Megsemmisült az ókori világ egyik legértékesebb városa, Nimrud!
A háromezer éves Várost Mohamed népe másfél évezreden át megkímélte, majd ez az őrjöngő csürhe most szétverte…

A SEM-SEM (hülyéül az ISIS) ördögfattyai – kár oly kedvesen terroristázni őket – bulldózerekkel döntötték romba az időszámításunk előtt 13. században alapított városnak.
Illendőbb (lenne) persze SEMSEM-nek nevezni a semmi népeket, e szellemi nullákat, az erkölcsi hullákat…

Ahogyan őseink is semmi népeknek nevezték e barbárok őseit…

„Nimrud palotái” – a Város első föltárója, Austen Henry Layard és James Fergusson építészettörténész 1853-as elképzelése alapján

Mohamed és híveinek legfőbb árulói ezek a senkiházi gyávák, akik vélt, vagy valós ellenségeik helyett vállalt harc helyett sokezer éves csodákat, az emberiség kultúrörökségét pusztítják.
Szaladdin forog a sírjában! Ez a csőcselék Mohamed nevében…

A nyugati világ által „terroristák” gyanánt emlegetett háborodott vadállatok szétverték Nimrud városát.
A Guardian szerint bálványnak tekintették a szobrokat, domborműveket is tartalmazó építményeket, ezért rombolták le azokat. Legyünk hát megértőek az ördög fattyaival !!! 
Szegény hibbantak legfőbb vélt ellenségük Izrael legsikeresebb ellenségének emlékműveit rombolták le…

A terroristák először kifosztották a műemlékeket, elvitték a mozdítható darabokat…

Egy elefántcsont boci tejelő anyjával Nimrud városából – ilyen kincsek azért még jól mutatnak egy lelkikorcs (pszüchopatha) nappalijában is! No meg mennyi pénzért el lehet adni!

A fosztogatás után, pedig mint akik jól végezték a dolgukat bulldózerekkel a földdel tették egyenlővé a Várost. Ledöntötték a falakat, az oszlopokat, és megsemmisült egy egész palota is.

Az iraki turisztikai és antikvitási miniszter a lapnak elmondta: „A SEMSEM (hülyéül az ISIS) legújabb támadásában bulldózerekkel, és egyéb nehézgépjárművekkel mentek neki olyan műemlékeknek, amelyek közt az időszámításunk előtt 13. századi darabok is megtalálhatók.”

A New York Times megjegyzi, hogy a területen még lehetnek feltáratlan szobrok és oszlopok.

Háborús bűn !

A rombolás megrázta a világot. Az UNESCO vezetője háborús bűnnek nevezte az ISIS tettét. A sokkot fokozta, hogy a SEMSEM (ISIS) a közelmúltban ledarálta Moszul városának múzeumát is. Akkor flexszel, kalapáccsal tették tönkre az egyetemes emberi kultúra féltett kincseit.

Fotó: Heritage Images / Europress / Getty

George C. Papagiannis, aki 2009 és 2011 közt az UNESCO világörökségi megbízottjaként dolgozott Irakban, a New York Times-nek úgy fogalmazott: „A terroristák azon dolgoznak, hogy teljesen fölszámolják a régió kulturális örökségét, és a saját brutális elképzelésük szerint formálják át a történelmet.”

A régió kulturális értékeire nem a SEMSEM (ISIS) tette az első csapást. A műemlékek pusztulása már 2003-ban, az amerikai offenzívával együtt megkezdődött.

Szaddam csapatai sem kímélték a műemlékeket, de jelentős károkat okoztak az amerikai légicsapások is. Ennél is súlyosabb hatása volt azonban a műkincsrablásoknak. Az őrizetlenül hagyott műemlékeket profi műkincsrablók, és szegény falusiak egyaránt fosztogatták. A nemzetközi illegális műkincspiacok megteltek asszír, mezopotámiai szobrokkal és egyéb leletekkel. A fosztogatás most csak fokozódott: sok esetben maguk a SEMSEM (ISIS) barbárai eladják a begyűjtött tárgyakat, hogy harcukat ebből finanszírozhassák.

Agatha Christie is (f)eltűnik…

A Moszulhoz közeli Nimrudot időszámításunk előtt 1250-ben alapították, hogy négy évszázaddal később a világ akkori legnagyobb birodalmának legyen a fővárosa. Az Asszír birodalom a mai Irakon, Egyiptomon át egészen Törökországig húzódott.

A területet a 19 században kezdték feltárni angol kutatók, és az 1950-es években itt dolgozott Max Mallowan, feleségével, Agatha Christie írónővel.

Nimrud kultúrájára bizarr módon egyre inkább csak azok a tárgyak emlékeztetnek, amelyeket az európai „gyarmatosítók” elraboltak az országból.Érdemes itt átértékelni ma az „európai „gyarmatosítás” fogalmát is!

A közismert szárnyas bikák a Louvre-ba, és a British Múzeumba kerültek. Néhány megtalálható volt a moszuli múzeumban is, a múlt hétig.  A bagdadi múzeumban őriznek még nemesfémekből készült tárgyakat, szobrokat, domborműveket a környékről.


Elgar – Nimrod (from „Enigma Variations”)

Ajánlott olvasmány:

Isis: Iraq calls for US air strikes after Hatra and Nimrud bulldozing


Edward Elgar – Nimrod

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium