Scroll To Top

A magyarság elnyomatásának legfőbb oka a gyáva magyar ! (Sz.)

Amíg Európa a golyóit kereste…

Gorg Spöttle följegyzése minden épelméjű magyart a nyugattal való viszonyunk újragondolására int…

a Bundeswehr (mai német hadsereg) dzsenderféreg-érzékenyítő programja

Bizony, háborúra ébredtünk. Csodálkozzunk ezen? Inkább ne! Amíg az nyugat-európai fiúk azon lamentáltak, hogy tehere eshetnek-e, vagy „jajj de jó, megjött” – felkiáltással vettek szárnyasbetétet, addig a kemény kelet szárnyasrakétákat pakolt fel harci helikopterekre és vadászgépekre. Ez a világ már csak ilyen, ezt el kell fogadnunk. Putyin nagyon is jól felismerte, hogy Európa és az USA meggyengültek. Az afganisztáni fejvesztett menekülés megmutatta az orosz medvének, hogy most már ő és Kína a „nagyfiúk” a nemzetközi homokozóban. Washington DC már nem a világ csendőre és a Közel-Kelet megmutatta, hogy köszi, de nem kér a demokrácia exportból. Az Iszlám Állammal szembeni tessék-lássék fellépés is egyszer már lépéselőnyhöz juttatta Putyin elnököt. Amíg a nyugati országok arról diskuráltak, hogy a transznemű tisztek milyen egyenruhát viseljenek addig Putyin hadserege legyőzte a világ legnagyobb terrorszervezetét és megvette lábát Szíriában, tengeri és légi támaszpontokkal a Földközi-tenger partján. Perfekt tervezés és kivitelezés. A Moszkva-Teherán-Damaszkusz tengely átírta a Közel-Kelet politikáját.

Nézzük gyors, mi is történt az elmúlt 3 napban: Minden háborúnak van egy forgatókönyve, amit betartanak, hogy minimalizálják a veszteségeket. Az orosz hadsereg kiiktatta a radarállomásokat, és ezzel átvette Ukrajna légtere felett az irányítást. Lebombázta a repülőtereket és a sérült betonpályákról már nem tudtak felszállni az ukrán légierő megmaradt gépei. Az orosz vadászgépek és drónok szabadon repülhetnek rá az ellenséges célpontokra.

Moszkva nyilvánvalóan Ukrajnában is fenntartott egy komoly ügynöki hálózatot, így tudták, hol vannak a telekommunikációs kábelek, hol vannak a mobilszolgáltatók erősítői és hogyan lehet megbénítani az internetet, így Oroszország órák alatt „megvakította” az ellenségét. Nem volt légiirányítás, légelhárítás és rádiózás az ukrán hadseregnél. Mindenki, még a német tábornokok is azt hitték, hogy az offenzíva csak a két szakadár „Népköztársaságra”, Luhanszkra és Donyeckre szorítkozik majd. Erre utaltak a páncélos hadműveletek is, amelyek fogóba vették a két megyét. Nyilvánvaló volt, hogy el akarják vágni az ukrán hadsereg utánpótlását. Ez meg is történt, ám ez után az oroszok több oldalról nagyszabású, átfogó hadműveletbe kezdtek, és több helyen is átlépték Ukrajna határait. Fontosnak tartották elfoglalni a csernobili atomerőművet is. Ez talán azért történt, mert Zelenszkíj, ukrán elnök a napokban arról beszélt, hogy Ukrajna nukleáris fegyvereket akar fejleszteni. Putyin elnök úgy látta, hogy az ukránok ezzel átlépték vörös vonalat. Nyilvánvaló így akarta meggátolni, hogy Kijev uránt dúsíthasson a közeli, vagy a távoli jövőben. Moszkva célja értelemszerűen, egy oroszbarát kormány hatalomra juttatása Kijevben. Egy olyan elnökkel, aki garantálja, hogy Ukrajna nem lesz sem az Európai Unió, sem pedig a NATO tagja és szoros gazdasági, valamint katonai szövetséget ápol Moszkvával. Zelenszkíj elnök tudja is, hogy ő az első számú célpontja az orosz offenzívának. Kérdéses, hogy mi lesz vele. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy egy nyugat-európai ország vagy az USA befogadja őt Ukrajna eleste után.

A nyugat reagált: szankciók igen, de nem az energetikai szektorban! Na, milyen meglepő, mivel Németország 55%-ban az oroszoktól vásárolja a gázt, nem akarta, hogy a lakosság pár napon belül cidrizzen és üzemeket kelljen bezárnia. A nemzetközi pénzügyi kommunikációból a SWIFT-ből sem akarják kizárni Oroszországot, mert az sok nagy nyugat-európai cégnek is fájna. Aki nyerészkedni akart a konfliktuson az az USA. Ők nagyvonalúan felajánlották, hogy szállítanak cseppfolyósított gázt tankerekben, csak persze sokkal drágábban, mint ahogy azt a Gazpromtól vesszük. Talán ezért püfölte Joe Biden hetek óta a háborús tamtamot? Én nagyon is el tudom képzelni. A magyar baloldal pedig ostoba mód felvette a ritmust. Fegyőr Bandi, aki egy fekvőtámaszt nem tudna lenyomni, már háborúba akarta küldeni a magyar katonákat. MZP is tüntetett az Orosz Föderáció Nagykövetsége előtt és kvázi hadat akart üzenni Oroszországnak. Komoly baj van a fejükben, ez pláne most, egy krízishelyzetben látszik.

És…

a fölkészült orosz katonák …

Georg Spöttle

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium