Scroll To Top

„Jaj annak a népnek, amelynek a történelmét az ellenségei írják!” (Seneca)

Idén sem úsztuk meg a díjemeléseket

Hírek 2012. jan. 05.

Legnagyobb mértékben a szemétdíj, legkisebb arányban pedig a víz- és csatornadíj drágult Szegeden az év első napjától. A tömegközlekedési tarifák átlagosan hat százalék körüli mértékben emelkedtek, ez azt jelenti, hogy egy vonaljegyért előre váltva 295 forintot kell fizetnünk, amíg a sofőrtől 370 forintért vásárolhatjuk meg a szelvényt. A tíz darabos gyűjtőjegy 2800 forintba kerül, a havibérletért 6565 forintot kell fizetnünk, a tanuló- és nyugdíjas bérlet pedig 3020 forint. Az áremelés tartalmazza az áfa kulcsának változását is, azt ugyanis a kormányzat szintén január elsejétől 25-ről 27 százalékra emelte.

A parkolódíjak is hasonló mértékben emelkedtek. Az órás jegy 440 forint lesz, ha papírszelvényt vásárolunk, míg az sms-ben vásárolt 515 forintba kerül. Az egész napra érvényes papíralapú parkolójegy 1490 forintba kerül, az sms-ben vásárolt pedig 1560 forintba. Az egyéves kombinált parkolóbérletért 246 ezer forintot kell fizetnünk.

A víz- és csatornadíj ára 2,56 százalékkal emelkedett, ez megfelel az Országgyűlés által elfogadott törvényjavaslatnak. Ez azt jelenti, hogy szegeden egy köbméter ivóvízért megemelt áfával együtt 200,2 forintot, egy köbméter szennyvíz elvezetéséért pedig 433,3 forintot kell fizetni.

A kéményseprés díja 5 százalékkal, a szemétszállításé 8,18 százalékkal nőtt 2012-ben Szegeden.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor