Scroll To Top

Minden kereszténynek :
Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt igazán krisztusi életet !

A magyar börtönökben is toboroz az Iszlám Állam?

Cikkek 2015. szept. 13.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat jelzése szerint évek óta figyeltek egy migráns férfit, aki a magyar börtönben töltött hónapjai alatt önkénteseket toborzott az Iszlám Államnak – hívta fel a figyelmet egy neve elhallgatását kérő forrásunk. A Magyar Időknek név nélkül nyilatkozó bíró a szír–roma embercsempész-hálózatról és a kiutasított migránsok gyermekeiről is beszélt lapunknak.

A bíró elmondta: augusztus óta egyre több idegenrendészeti ügyben járt el, és jelentősen megnövekedett az embercsempészettel összefüggő esetek száma is. Utóbbiak kapcsán a bíró kiemelte: egy szír–magyar roma maffia látszik körvonalazódni szerb, román, litván szálakkal. A migránsokkal összefüggő jogesetek teljesen leterhelik a déli végeken eljáró bíróságokat – hangsúlyozta a bíró. Közlése szerint egy átlagos szombati, este 8-ig tartó bírósági ügyeleti napon kétszer annyi bíró dolgozik, mint korábban, tolmácsok hadának igénybevételével. A múlt héten a sok külföldi mellett összesen egy magyar rabló esetére jutott ideje – mondta el a bíró.

Előfordult, hogy a bevándorlók bemondásos alapon szírnek vallják magukat, de kiderült, hogy irakiak – Fotó: Mirkó István

A szegedi bíróságon például még a közigazgatási ügyészek is migránsok eseteivel foglalkoznak, büntetőügyekben tárgyalnak. Olyan rémhírek is terjednek, amelyek szerint szeptember közepe után 24 órában folyik majd az ítélkezési munka a nemsokára megnyíló határ menti, a sajtó által csak tranzitzónáknak nevezett fogadópontokon, ahol konténerlakhelyeket állítanak majd fel az oda rendelt bíróknak. Nekik pedig a bűnelkövető migránsokkal szemben vagy az idegenrendészeti őrizetben töltött 72 órán belül, vagy a zónában szabadon töltött 8-15 napon belül kell majd elbírálni az ügyeket.

– Vajon mi történik majd azokkal a gyerekekkel, akiknek a szüleit jogerősen kiutasítják? A magyar állam felneveli és iskoláztatja őket? – tette fel a kérdést forrásunk. Felidézte, hogy a migránsokkal kapcsolatos ítélkezési munka során találkozott már olyan férfiakkal, akik bemondásos alapon szírek voltak, de volt náluk vásárolt, hamis román útlevél is. Később kiderült: szír útlevelük is Görögországban vásárolt, hamis papír volt. A tárgyaláson viszont már irakinak vallották magukat.

– Egy arab férfi ellen éppen büntetőeljárás folyt, ezért nem lehetett „simán” kiutasítani – emlékezett a bíró. Mint elmondta: a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat később jelezte az eljáró bírónak, hogy évek óta figyelik a migráns férfit, aki a magyar börtönben töltött hónapjai alatt önkénteseket toborzott az Iszlám Államnak. Hozzáfűzte, amíg néhány hónapja csak olyan bevándorló került elé, aki Németországba vagy Svédországba kínánt továbbmenni, érdekesség, hogy ma már egyre több olyan migránssal találkozik, aki azért itt adja be a menedékkérelmét, mert Magyarországon akar maradni.

Forrás: Magyar Idők – A magyar börtönökben is toboroz az Iszlám Állam?

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Magyar Idők

Kalendárium