Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

L. Simon László lett a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

Cikkek 2021. aug. 21.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatára benyújtott 52 oldalas tervezetét a József-Attila-díjas író, szerkesztő, kulturális szakértő a saját honlapján hozta nyilvánosságra, az alábbi kapcsolapon.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 2021 július 31.-ei hatállyal L. Simon László miniszteri biztost nevezte ki a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatójának, aki a következő öt évben a magyar állam legrégebbi és egyben legnagyobb kulturális intézményét vezetheti.

A jelenleg a Fidesz parlamenti frakciójában helyet foglaló L. Simon László bejelentette, hogy aktív pártpolitikusi munkáját befejezi.
„Ez a személyes életemben is komoly változást fog hozni, hiszen az aktív pártpolitikusi munkát befejezem. Köszönöm Gulyás Gergely miniszter úr és Lezsák Sándor elnök úr támogatását, akik az első pillanatban mellém álltak. Örülök, hogy a Latorcai Csaba államtitkár úr által vezetett bizottságban a közel két órás meghallgatás után mind a hat bizottsági tag szavazatával támogatott. Különösen megnyugtató a Nemzeti Múzeum Üzemi Tanácsának, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének, valamint, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége delegáltjának igenlő szavazata. Megtisztelő, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr is végigolvasta a pályázatomat, megismerve és támogatva a terveimet. Köszönöm a hosszú évek óta mellettem dolgozó munkatársaim segítségét, szakmai és emberi támogatását. Köszönöm az elmúlt hetekben kapott sok biztatást, különösen is a múzeumi világból, történész, régész, művészettörténész körökből, valamint a családom tagjaitól, az anyaországi és erdélyi értelmiségi barátaimtól, a nemzeti kultúránk ápolásáért elkötelezett politikusoktól érkező bátorítást. Igyekszem mindezt viszonozni, a bizalmat megszolgálni. Soli Deo gloria” – fogalmazott Facebook-posztjában a 219 éves intézmény új főigazgatója.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA
CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN,
DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Kalendárium