Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

KASSA BOMBÁZÁSA NAPJÁN

Nap (június) hava 26.-án

1941-ben e napon, június 26-án történt a A Kassai bombatámadás, amely máig nem tisztázott légitámadás volt: Jelentős károkat okozott mind emberéletben, mind a magyar város épületeiben.


A Kassai légitámadás szolgáltatott okot Magyarország Szovjetunióval szembeni hadbalépésére.
Ennek nyomán, a szovjetek győzelmével veszítettük el újra Kassát !!!

Kassa ma is szlovák megszállás alatt áll…

Érdemes, hát a Hazatérésbe vetett Hittel emlékeznünk rá… (Sz.)


Munkában a Kassai Légoltalom (Forrás : Felvidek.ma)

Amerikába vándorolt honfitársunk tanulságos írását ajánlom minden magyar figyelmébe :

Az otthoni történészek már évtizedek óta dajkameséket írkálnak Kassa bombázásáról. Eddig nem olvastam olyan cikket vagy tanulmányt, amely nem hemzsegne a háború utáni “szemtanuk” kitalációitól, vagy saját bőrüket mentő hazugságoktól.

Először is, Hitler, biztos lévén a vörös hadsereg feletti győzelmében, minket ki akart zárni a győzelemből és az azzal járó jutalmakból. Ezért, Werth Henrikék ügyeskedései ellenére, határozottan visszautasította a magyarok beavatkozását. A német hadsereg levéltáraiban egyetlen szó sem esett egy esetleges szovjetnek álcázott német bombatámadásról. Pedig őkelmék egyetlen felszállást sem engedélyeztek volna írott, pecsétekkel bőven ellátott parancs nélkül.

A szovjetnek nem volt érdeke bajaikat a magyar támadással tetézni. Homályos ígéreteket is tettek a moszkvai magyar követnek, Erdély déli felével kapcsolatban is, ha kimaradunk a hadjáratból.

Magyarország 1941-ben; megfigyelhetőek a terület-visszacsatolások (Fotó: tenyleg.com)

A románok (oláhok Sz.) hallani sem akartak a magyar részvételről hiszen Hitler igéretet tett Antonescu nevű kebelbarátjának Észak Erdélyt illetően cserébe a “megbízható” román (oláh Sz.) hadsereg teljes bevetéséért. Sőt, az egyik hadseregüket Erdélyben tartották egy esetleges magyar támadás kivédésére.


Ion Antonescu üdvözli a tömeget Adolf Hitler oldalán 1941-ben, Münchenben

A Kassára hullott bombák, valódi, hamisítatlan szovjet bombák voltak, amelyeket csak és kizárólag szovjet bombázók tudtak használni.

Egy kanadai magyar nyugdíjas középiskolai tanár, Ormai József fejébe vette a titok megoldását. Kb. két év alatt végigkutatta az európai repülőgép gyárakat vagy a már megszüntek teljes irattárát.

Alapos kutatásai szerint egyetlen olyan európai bombázó bombarakaszai sem voltak képesek ezeket a tipikus szovjet bombákat befogadni.

A kutatásai eredményéről készült jelentés, lánya, Nádas Kuni szerint  otthon van, valószínűleg a HM irattárában vagy a Hadtörténeti Intézetben. Nem tudom, milyen következtetésre jutott, de eleget olvasván a légi hadviselés történeteit, biztosra vehető, hogy a szovjet légierő hajtotta végre a bombázást.
Tette ezt egy korábbi elavult támadó hadműveleti parancs alapján, vagy  tévedésből.

Tévedések gyakran előfordultak a világ összes légierejében. Jó példa erre a Magyar Királyi Légierő bombázóinak az alig megalakult szlovák hadsereg vadászgépeinek megsemmisitésére indított támadása. A kitűnően képzett formáció – valószínűleg a rossz időjárási viszonyok miatt nem találta meg – ha jól emlékszem – Igló repülőterét. Kénytelenek voltak visszatérni támaszpontjukra. A második bevetés sikerrel járt.

Háborúban is sokszor előfordul hasonló eset. Ilyenkor másodlagos célpontot bombáznak. Ha azt sem találják, az első adódó városra dobják bombáikat.

Ha ez a szovjet repülőkkel fordult elő, a parancsnok nem volt bolond a tévedését jelenteni, hiszen  felettesei talán agyon is lövetik egy ilyen rossz következménnyel járó téves bombázás miatt.


Kassai bombakráter (Fotó: felvidek.ma)

Ha ez nem történt volna meg, akadt volna egy másik ”casus belli”.
Tehát teljesen felesleges volt felfújni ezt a szerencsétlen  esetet.

Vigh Mátyás

2013 augusztus 5.

(Képek : Sz.)

Kassa bombázása - A Turulmadár nyomán

Ajánlott honlapoldal : www.corvinuslibrary.com

Ajánlott olvasmányok : 

Kassa felett az ég…

SZUVERENITÁS ILLÚZIÓJA
SZUVERENITÁS ILLÚZIÓJA

A legtöbb idősebb történésszel, újságíróval és politikussal az egyetemi éveik alatt beléjük ívódott baloldali tudás miatt van baj… 

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

A méla Tempefői

ápr. 28.
A méla Tempefői

Illő napi filmajánló