Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális (törvénytelen) bevándorlás támogatása bűnrészesség !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni !

Nyiragongótól retteg egész Kongó

A nap képe, Hírek 2021. jún. 05.

A Nyiragongo, a Kongói Demokratikus Köztársaság vulkánja az utóbbi napokban igen jelentős hírnévre tett szert, hiszen a világon szinte minden hírügynökség foglalkozott a hegy pusztító lávaáradataival, melyek benyomultak Goma városába is. 

kép: AP

A lenyűgöző jelenség mellett azonban a Nyiragongó bizony elképesztő pusztítást okozott, arról nem is beszélve, hogy a szeizmológiai adatok alapján a magma a város alatt is jelen van, sőt, a Kivu-tó alá is benyomult. 

kép: MONUSCO

Ez magában rejti azt a veszélyt, hogy a városban is nyílik hasadék, mely olvadt magmát öklend a felszínre, nem csoda hát, ha rengetegen menekültek el a városból. Az adatok alapján a vulkán környékéről több településről összesen mintegy 416 000 ember menekült el, akik közül sokan nem találnak maguknak szállást. A rengeteg menekült rossz higiéniai körülmények között van, vagyis a járványok, különösen a kolera megjelenésének esélye is drasztikusan megugrott. 

Azok, akik Goma városában maradtak szintén nincsenek jó helyzetben. Azon túl, hogy folyamatosan retteghetnek, milyen meglepetésekkel készült nekik még a hegy, 300 000 ember számára mára a tiszta ivóvíz is elérhetetlenné lett, 350 000 embernek pedig sürgős humanitárius segítségre lenne szüksége. 

kép: Getty

lead kép: Preshit Shah

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA
CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN,
DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Kalendárium