Scroll To Top

Szúnyogirtásnak hazudott tömeges pillangó-pusztításkor, szitakötő-mészárláskor, katica-gyilkoláskor és a következményes békairtáskor meg fecskétlenítéskor hol vannak az állatvédők ???

Európai egészségbiztosítási kártyát ajánl az OEP

Egészségügy 2013. máj. 10.

A nyaralási szezon közeledtével az Európai Egészségbiztosítási kártyát kívánja népszerűsíteni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár – derül ki közleményükből.

A kártyát minden érvényes TAJ kártyával rendelkező magyar állampolgár ingyenesen igényelheti. Segítségével pedig 31 országban, köztük Horvátországban is igénybe vehetők egészségügyi ellátások a magyar egészségbiztosítás terhére – írják.

Megjegyzik: a szolgáltatás orvosilag szükséges jellegét a kezelőorvos bírálja el, ennek megfelelően a kártyával közvetlenül az adott tagállam társadalombiztosítási / egészségbiztosítási szervével szerződött egészségügyi szolgáltatóhoz kell fordulni, ahol az adott tagállam állampolgárát is megillető egyenlő elbánás elve alapján jár az ellátás. Az EU kártya nem használható fel akkor, ha a biztosított kifejezetten valamilyen egészségügyi szolgáltatás igénybevételének céljából utazik másik tagállamba.

Az EU kártyát bármely megyei egészségbiztosítási kirendeltségnél lehet igényelni, a kiváltástól számítva pedig 36 hónapig érvényes.  További információk a www.oep.hu oldalon találhatók.

(forrás: medical online )

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium