Scroll To Top

„Most jer : bölcs eleink hamvait tiszteljed,
Virágot szórj rájuk! - Tettüket kövessed !” (Vedres István)

83. Szegedi Könyvhét

Események 2012. jún. 01.

Mintegy százötven programmal várja az érdeklődőket a 83. Szegedi Könyvhét, amelyen idén a felnőtt mellett a gyermekprogramok is kiemelt szerepet kaptak.

    A programok zöme a Reök-palota előtti téren és a Kölcsey utca egy részén zajlik majd, ahol kéttucat sátorban kínálnak olvasnivalót a kiadók, könyvkereskedők. Emellett mintegy húsz további helyszín – kávéházak, művelődési intézmények, klubok, egyetemi épületek és a múzeum – is otthont ad a rendezvényeknek június 7. és és 11. között – hangzott el a könyvhétről csütörtökön tartott sajtótájékoztatón a főszervező Somogyi-könyvtárban.

 A gyermekeknek és szüleiknek olvasó-és játszóliget kínál hasznos és szórakoztató elfoglaltságokat a XI. Gyermekkönyv-napok alkalmából. A kicsiknek szóló rendezvények között idén is megválasztják a Könyvkirályt június 8-án a városházán, ahol a legtöbbet olvasó gyermek fejére kerül a korona.     Az ünnepi könyvhéten számos neves alkotó jelenik meg. A június 7-i megnyitón Berecz András mesél a Reök-palota előtti téren, de ott lesz Lackfi János, Paulovkin Boglárka, Darvasi László, Szilasi László, Závada Pál, Spiró György, Podmaniczky Szilárd is.     Különleges kiállítások nyílnak majd a Somogyi-könyvtárban: gyermekkönyv illusztrációkból-, illetve Szegeden született könyvek illusztrációiból nyílik tárlat. Az aktuális könyvújdonságok bemutatása, kulturális programok, dedikálások mellett beszélgetéseket és zenei előadásokat, táncos előadásokat is szerveznek.     A Somogyi-könyvtár évek óta külön részt biztosít honlapján a könyvhétnek. Idén is így van ez, ami azt jelenti, hogy a programok iránt érdeklődők nap, programtípus, szerző, könyvcím vagy akár helyszín alapján is tudnak keresni a rendezvények közt.

(MTI- fotó: Rosta Tibor)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

A régi víz felett

márc. 25.
<a>A régi víz felett</a>
A Szebeni Csata
A Szebeni Csata
márc. 25.