Scroll To Top

„Jaj annak a népnek,
amelynek történelmét az ellenségei írják!”
(Seneca)

Egy levél, amely megmentheti a művházat

Cikkek 2008. aug. 05.

Fotó: Gémes Sándor

A közigazgatási hivatal dönthet a Bartók sorsáról

Amint arról már a SZEGEDma.hu beszámolt, Szabó László önkormányzati képviselő (képünkön), a Szögedi Védegylet elnöke komoly szabálytalanságokat fedezett fel a Bartók Béla Művelődési Központ eladása körül. Az elnök ezúttal a Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatalhoz juttatta el észrevételeit, törvényességi kifogás formájában.

 

A képviselő levelében megfogalmazta, hogy szerinte a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének többsége által elfogadott, a Bartók Béla Művelődési Központ eladásával kapcsolatos közgyűlési határozat több ponton ellentétben áll magasabb szintű jogszabályokkal (törvényekkel), a Magyar Köztársaság alkotmányos jogelveivel, és sérti a közművelődési törvényt, valamint a felelős gazdálkodás törvényes kereteit, ezért Szeged város nagymértékű vagyonvesztését is eredményezi.

 

Szabó László szerint a határozati javaslat előkészítetlensége, a képviselőkhöz történő hiányos eljuttatása, és a miniszteri hozzájárulás be nem mutatása szemben áll a törvény szabta kötelezettségekkel.

 

„Ha a közigazgatási hivatal törvényesen jár el, akkor meg kell majd semmisítenie a közgyűlési határozatot, amely a Bartók eladásáról döntött” – nyilatkozta portálunknak Szabó László. „Harminc napon belül kell választ kapnom a levelemre. Ha számomra pozitív döntés születik, akkor a művelődési ház újra megkezdheti működését, és végre érdemi párbeszéd kezdődhet arról, hogy milyen más alternatívát állítsunk föl az ügyészség elhelyezésére.”

 

A Bartók Béla Művelődési Központ eladása kapcsán hozott közgyűlési határozatot a civilek is erősen támadják, Németh János, a Juhász Gyula Versmondó Stúdió vezetőjének állásfoglalását nemrégiben tette közzé a SZEGEDma.hu.

Forrás: szegedma.hu

 

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Szegedma

Kalendárium