Scroll To Top

Szúnyogirtásnak hazudott tömeges pillangó-pusztításkor, szitakötő-mészárláskor, katica-gyilkoláskor és a következményes békairtáskor meg fecskétlenítéskor hol vannak az állatvédők ???

A Csillagászat Napja Szegeden – 2013. április 20.

Rendezvények, Szögedi hírek 2013. ápr. 19.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Csillagászat Napja Szegeden.  Ezen a napon a Magyar Csillagászati Egyesület önkéntesei az ország több pontján járdacsillagászattal, távcsöves bemutatóval várják az érdeklődőket.

Világszerte széles körben ünneplik a Csillagászat Napját, mely „mozgó ünnep”, a holdfázishoz igazodik, általában az első negyedhez legközelebbi szombatra esik. Idén ez a nap április 20-ra esik. Ezen a napon a hagyományokhoz híven sötétbe borul a Dóm tér, hogy az érdeklődők zavartalanul szemlélhessék az éjszakai égboltot.

A Csillagászat Napja az AGÓRÁ-ban

A csillagászat és az égbolt iránt érdeklődőket idén a Partiscum Csillagászati Egyesület ismét előadással, bemutatóval várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt a Szent-Györgyi Albert Agórába (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.)
2013. április 19. AGÓRA Informatórium
17.30-19.00 Utazás a Naprendszerben (előadás és csillagászati műszerbemutató)

Miénk a tér!

2013. április 20-án, szombaton már kora délutántól várjuk mindazokat, akik a Nap felszínével szeretnének megismerkedni, biztonságos szűrőn keresztül. Az est leszálltával több távcsővel mutatjuk be a Hold felszínét és az égbolt szabad szemmel nem látható csodáit. Idén is teljes sötétségbe borul majd a szegedi Dóm tér, a Fogadalmi templom „fényszennyező” díszkivilágítását is lekapcsoltatjuk, hogy valóban a csillagászaté, és az égbolté legyen ez az este.
15:00-16:30 – Csillagászati műszerbemutató
16:00-24:00 – Távcsöves bemutató: Nap, Hold, Jupiter, lézeres csillagképtúra
17:00-21:00 – Partiscum Mobil Planetárium planetáriumi előadások, teljes kupolás filmbemutatóval

Esős időben a szabadtéri program elmarad! A programváltozás jogát fenntartjuk!

MINDEN PROGRAM INGYENES!

http://csillagaszatnapja.hu/

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Landerer súg
Landerer súg
márc. 27.
Turán után
Turán után
márc. 27.

Kalendárium

Illő napi filmajánló