Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

A bankfasizmus terrora fokozódik

Borzalmatos nácik meg fasiszták fakuló emlékeiről vinnyognak az internácik… miközben ma az eggyre fojtogatóbb bankfasizmusban élünk… Ideje lenne már az evangéliumot megidézni, és az uzsorásokat keresztényhez és keresztyénhez illően szétverni !!!

4663087378_b543cfb4d1.jpg

A zsidók húsvétjának közeledtével Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban kalmárokat talált, […] valamint pénzváltókat, akik ott telepedtek le. Kötélből ostort font, és mind kiűzte őket a templomból, […] a pénzváltók pénzét szétszórta, asztalaikat fölforgatta(János 2:13-19) – Mire is tanít a Biblia ? Itt az idő végre keresztényi módon élni !!! A bankfasisztákat végre végleg szétverni !!!

Ne feledjük : Jézust ezért feszítette meg az ördög népe !!! (Mi másért ?! A gyógyításaiért ?)
Meghallották ezt a főpapok és az írástudók, és keresték a módját, hogyan veszítsék el. Féltek ugyanis tőle, mert tanítása magával ragadta az egész sokaságot. (Márk 11/18. Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája (1990))

Salvador Dalí : Keresztes Szent János Krisztusa (szárnyal) a kereszten…

NYITTASSUK MEG AZ ORVOSAINK BÖRTÖNÉT ! ADJUNK HELYET OTT A JOGÁSZ- MEG A BANKI BŰNÖZŐKNEK ! …akik több mint eggymillió bűncselekmény után is még mindíg szabadon járnak !!! Mert nekik lehet… ezt is lehet !!! A bankfasisztáknak mindent lehet !!! Őket a jog sem kötelezi…

Megdöbbentő a bankrendszer mindennapi vérszívásának fokozódása, a kapzsiság terrora :
Apáink még berakták a bankba a pénzüket és az kamatozott nekik… ma fizetünk érte a banknak, hogy a saját pénzünkhöz juthassunk… akkor is, ha az millióinkat forgathatja éveken át… Mi fizetünk ! Hát nem különös ?! Mi változott meg ? Mammón ördögfattyai, a nemzetellenes, magyarölő uzsorások a vérünket szívják minden napon ! Hálátlan és bűntetlen…
Ezek a bankfasiszták termelik és robbantják ki a háborúinkat is !!!
Azután meg velünk fizettetik meg a költségeit..

De most valami új készül…
A bankfasizmus most digitális életre kel, és mindannyiunkat leigáz !!!

Az internáci háttérhatalom terrora fokozódik…
Tudatában vagyunk ? Értjük ?! Van erőnk és képességünk tiltakozni ?!
Van erőnk és képességünk a bankfasizmus terrorát megakadályozni ?!

No ez az abszolút közügy !!! Aki ezzel nem foglalkozik, az idióta ! A szó eredeti hellén értelmében ‘önmagának való’, ‘eggyügyű’ !!!

Ez az a fortélyos félelem, amire mindenkinek figyelnie kell !!!

Ez az a veszedelem, ami ellen minden épelméjű magyarnak tiltakoznia kell !!!

Az utolsó amerikai elnök, aki megértette ennek a jelentőségét, az Andrew Jackson volt ! 200 éve…

Andrew Jackson – az Amerikai Egyesült Államok 7. elnökének képe 1835 tájáról

Jelmondata így hangzott : „Jackson yes ! Banks no !!!”
Mi lett a bére ? Merénylet ellene !!! Túlélte…
Végül pedig merő gúnyból ma is ott él az amerikaiak kontójára nyomott magánpénzen…

De a mi történelmünk is Mammón háttérjátékának, a pénzvilág terrorának eredménye…

Miért is buktuk el az 1848-as szabadságharcunkat ? Adós habsburgok, meg a zsaroló bankáraik sikere miatt…

Kossuth Rádió 2023. 08. 24.

Jó lenne, ha értenénk ! Jó lenne, ha jeleznénk is, hogy értettük !!!

Itt az idő ! Le kell döntenünk a hallgatás falát !!!

Davos-kongresszus : A bankhatalma(so)k követelik a világ politikusaitól, hogy tiltsák be készpénzt !
Vagyis az emberi szabadság eggyik (ma talán legfőbb) alapját…
Jó lenne, ha annak fognánk föl a történteket és annak is tekintenénk, ami valójában történt !!!
Brutális fasiszta hatalomátvételi kísérletnek !!! Merthogy ez az !!! Ezt nem szabad elbagatellizálni !
Ezekhez a kimódolt ördögfattyakhoz képest Hitler meg Sztálin, a háborús uszító Churchill meg Mussolini mind csak kedves, mókás szereplői voltak a politikai homokozónak…

M5-ön a teljes műsor: A készpénz nélküli társadalom – Ez itt a kérdés, 2023. június 15.

Hogyan is kezdődött ? Álljon itt értelmezésül a Keresztyén bibliai lexikon címszava :

Pénzváltó 
A pénzváltók (h. mu, tömuráh, g. trapeszitesz, kermatisztesz szavak jelentése: elcserél, becserél, bevált, pénzváltó) tevékenységének két alapja volt. Az egyik az, hogy az érvényben tartott mózesi törvény Izráel népének minden 20 évnél idősebb tagja számára előírta azt, hogy az Úrnak szánt áldozat céljára évente fél sekelt (siklust) adományozzon a templomban. Ezt csak a régi szent pénzben volt szabad megfizetni, azért az idegen országokból érkező zarándokok kénytelenek voltak a pénzváltóknál beváltani pénzüket sekelre (2Móz 30,11-16). A pénzváltók Jeruzsálemben működtek, sőt az év bizonyos időszakaiban, nagy ünnepek alkalmával a templom udvarán állították fel pénzváltó asztalaikat. Mivel a pénzváltók és az állatárusok úgy tevékenykedtek, hogy megszentségtelenítették Isten házát, Jézus szent haragra gerjedve kiűzte őket onnan (Mt 21,12; Mk 11,15; Jn 2,15). A pénzváltók ezenkívül rendszeres pénzügyleteket bonyolítottak le: kamatot fizettek a náluk elhelyezett betétekért, amelyeket további nyereség reményében kölcsönadtak. Izráelben csak idegenek, vagy izráeliták csak idegenekkel gyakorolhatták ezt, mivel Mózes megtiltotta, hogy egy izráelita a felebarátjától kamatot fogadjon el (5Móz 23,19-20).

Jézus tényként fogadta el a pénzváltók működését (Mt 25,27; Lk 19,23), de jajt kiáltott azokra, akik másokon gazdagodnak meg (Lk 6,24-25).

A fenti ógörög kifejezés helyes magyar ejtése : trapeszitész, kermatisztész
A görög trápeza (τράπεζα) ma is bank és szertartási asztal jelentésben él… a trapezítész (τραπεζίτης) meg a bankár… a mai görögben trapézi (τραπέζι) a( hétkö)z(napi) asztal, tiszta újgörögben (katharévuszában) pedig trapézion (τραπέζιον)…

From Byzantine Greek τραπέζιν (trapézin), via Koine Greek from Ancient Greek τραπέζιον (trapézion, “small table”), diminutive of τράπεζα (trápeza, “a table”). This is conventionally taken to be from a (virtual?) *τετράπεζα (*tetrápeza, “four-footed”), from τετράς (tetrás, “four”) and πέζα (péza, “-footed, -legged”), from πούς (poús, “a foot”). Sihler (1995) instead relates the first element to τρεῖς (treîs, “three”), noting that early tables had three legs, not four. Compare English trapezetrapeziumtrapezophoronDoublet of τραπέζιον (trapézion), a borrowing.

A görög trápeza (τράπεζα) dórul trapeszda (τρᾰ́πεσδᾰ) 

From Proto-Indo-European *tr̥-ped-ih₂- (“having three feet”), from *tr̥- (“three”, combining form) + *pṓds (“foot”). The first element is conventionally made *kʷtur- (“four”, combining form), but Sihler (1995, p. 411) points out that early tables had three legs, not four. Cognate with Mycenaean Greek 𐀵𐀟𐀼 (to-pe-za).

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA
CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN,
DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Kalendárium

Illő napi filmajánló

Tűzzel és vassal 

2022 máj. 5.
Tűzzel és vassal