Scroll To Top

A magyarság elnyomatásának legfőbb oka a gyáva magyar ! (Sz.)

Mátyás Nagy Magyarországa

Mátyás Király Magyarországa valóban „Nagy Magyarország” volt…

Bő másfélszerese a Történelmi Magyarországnak, az Ezeréves Magyarországnak …

1487. augusztus 17.-én Mátyás magyar király a Habsburg császár kedvenc városába, Bécsújhelybe is bevonult. E napot illő lenne minden magyarnak megünnepelni Bécsúlyhelyen különösen…


Mátyás csak 1482-ben üzent formálisan újra hadat III. Frigyesnek. Ez a háború nem haladt olyan gyorsan, mint az előző; Városokat, várakat kellett megostromolni, olykor védőiktől megvásárolni.

Bécs bevétele 1485. június 1.-jén döntő fordulatot jelentett. A német császár fővárosa került Mátyás királyunk kezébe. Maga a birodalom is küldött csapatokat visszavételére, de sikertelenül. 1487. augusztus 17.-én a magyar király a császár kedvenc városába, Bécsújhelybe is bevonult. Ezzel Mátyás Krems városa kivételével egész Alsó-Ausztriát, valamint Stájerország és Karintia keleti részét is elfoglalta. A magyar király rövidesen felvette az osztrák hercegi címet is és tartománygyűlést hívott össze. Ezután már Mátyás haláláig gyakorlatilag nem változott a hadi helyzet: a háború kifulladt, csakúgy, mint a cseh háborúban Morvaország, Szilézia és Lausitz elfoglalása után.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA
CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN,
DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Kalendárium