Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Szerbia példaértékűen kihasználja az EU szankcióháborúját

Rácikumok 2014. aug. 25.

„Kivételes lehetőség Szerbia számára, hogy kihasználja az Európai Unió élelmiszeripari termékeire kivetett importtilalmat és saját exportját fokozza Oroszország felé. Ezt a lehetőséget mindenféleképpen ki kell használni.” – jelentette ki Snezana Boskovics, Szerbia mezőgazdasági és környezetvédelmi minisztere. Boskovics hozzátette, hogy Oroszország a keletkező piaci űr miatt átmenetileg minden mezőgazdasági termékcsoport importjában érdekelt, beleértve a hús, tej, gyümölcs és zöldségbehozatalt is. Egyes tejtermékek esetében Szerbia a hazai termelés nagy részét exportra bocsáthatja.

Snezana Boskovics

A miniszterasszony egyben arra is ígéretet tett, hogy az export fokozása nem fog belföldön az árak növekedéséhez vezetni. Ennek érdekében a hatóságok rendkívüli intézkedéseket hoznak a hazai termelők támogatására, valamint biztosítják az orosz piac elérését.

Látható, hogy az Európai Unió saját magát gyengíti a Washington által kezdett szankcióháborúhoz igazodással. Az ellenszankciók nagy mértékben sújtják az EU tagállamok gazdaságát, nem egy országban a termelőket csődbe viszi az orosz piac kiesése. Eközben a nyugati országoktól független térségi államok gond nélkül kihasználják a kialakult helyzetet, és extraprofitra tesznek szert, ami nem csak a politikusokra, de a hazai termelőkre is vonatkozik. Hazánknak szintén ezt az eljárást kellene követnie a nyugati érdek kiszolgálása helyett. A magyar termelőknek állami támogatást adni. Nem a pártok gazdasági holdudvarának, hanem valóban a magyar termelőknek, akik állami támogatással termékeikkel bejuthatnának az orosz piacra.

Forrás: Hídfő.net

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium