Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség !

Novoszáth Melinda, a pillangókirálynő

Sporthírek 2012. nov. 07.

Szenzációsan szerepeltek a Toyota-T-Max-SZUE versenyzői a százhalombattai IX. felnőtt rövid pályás úszóbajnokságon. Novoszáth Melinda 200 méter pillangón országos bajnok lett.

Nekem különösen nagy élmény volt a rövid pályás országos úszóbajnokság, hiszen amióta vezetőedző vagyok, azóta ez az első felnőtt bajnoki címem. Novoszáth Melinda 200 méter pillangón lett első, és szerzett még egy ezüst- és egy bronzérmet is. 50 méteren egy tizeddel kapott ki Dara Esztertől. A két lány között minimális volt a különbség, Melinda 160 centiméter magas, Eszter pedig 190. Sibalin Flóra is remekelt, 400 és 800 méter gyorson harmadik lett. Mindkét versenyzőm még serdülő korú, így különösen értékes mindkettőjük sikere. A két lány mellett Sibalin Dávidhárom számban is a döntőbe jutott, Bárdosi Szebasztián pedig egyéni csúcsokat úszott – kezdte a rövid pályás felnőtt úszóbajnokság értékelését Gellért Gábor, a Toyota-T-Max-SZUE vezetőedzője.
A szegedi úszók nem sokáig lazsálhattak, hiszen a IX. rövid pályás ob után edzőtáborba vonultak  Güttler Károly  vezetésével Kecskeméten készül az utánpótlás-válogatott.

Sikeres csapat: Gellért Gábor (fehér pólóban), valamint Sibalin Dávid (balról), Novoszáth Melinda, Sibalin Flóra és Bárdosi Szebasztián. Fotó: DM/DV
– Két hétig leszünk a Bács megyei székhelyen. Délelőtt és délután vesznek részt foglalkozáson a fiatalok. Ma délelőtt 10 kilométert úsztak, ezután torna, illetve jóga szerepel a programban. Kemény a felkészülés, de bírják a gyűrődést.

A versenyidénynek még nincs vége. A szegedi sportolók ismét több nemzetközi viadalon állnak majd rajtkőre.

– Novoszáth Melinda Zsolnán, a közép-európai juniorbajnokságon indul a magyar válogatott tagjaként. Sibalin Flóra pedig meghívást kapott a jövő évi ifjúsági úszóolimpiára, amelyet Ausztráliában rendeznek január 13. és 20. között. Összesen hat magyar lány indul a versenyen. Flóra három számban, 400 és 800 gyorson, illetve a 4×200-as gyorsváltó tagjaként szerepel a viadalon, amire nagyon büszke mindenki a szegedi klubban – fejezte be a beszélgetést Gellért Gábor.

(forrás: Délmagyar-Süli Róbert)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium