Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Vádat emeltek a vesztegetéssel gyanúsított szegedi bíró ellen

Szögedi hírek 2012. nov. 05.

Szeged, 2012. november 5., hétfő (MTI) – Vádat emelt N. N. törvényszéki bíró és társa ellen hétfőn a Szegedi Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nyomozó ügyészség a törvényszéki bírót háromrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által üzletszerűen, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével, ötrendbeli, fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által üzletszerűen, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével, háromrendbeli, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével, továbbá egyrendbeli hivatali visszaélés bűntettével vádolja.
A Szegedi Törvényszékre benyújtott vádirat alapján indított eljárásra a kiemelt jelentőségű ügyekre irányadó szabályok vonatkoznak – tudatta a szóvivő.
Szanka Ferenc közölte, a korábban előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetben lévő bíró jelenleg szabadlábon védekezhet.
A Szegedi Nyomozó Ügyészség a K. Z. szegedi ügyvéd ellen indított nyomozással kapcsolatban tavaly november 30-án kezdeményezte a szegedi bíró mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség hivatali vesztegetéssel gyanúsítja K. Z.-t és ügyvédjelöltjét, K. L.-t. Az ügyvéd a gyanú szerint egy kiemelt jelentőségű, több száz millió forintos adócsalási ügyben felajánlotta segítségét az ügy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjának. Azt mondta neki: néhány millióért el tudja intézni, hogy szabadlábra kerüljön.
Az ügyészség a korrupciós ügyben jutott el a tanácsvezető bíróig, és mentelmi jogának felfüggesztése után tavaly december 23-án vették őrizetbe.
A rendszerváltozás óta magyar bíró ellen korrupció gyanújával nem indult eljárás.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor