Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

Befejeződött a szegedi Vásárhelyi Pál utca rekonstrukciója

Szögedi hírek 2012. dec. 19.

Szeged, 2012. december 19., szerda (MTI) – A tervezett határidő előtt befejeződött az 5-ös és az 55-ös főutat Szegeden összekapcsoló Vásárhelyi Pál utca rekonstrukciója és négysávosra bővítése. Az uniós támogatással megvalósult beruházást szerdán adták át.

Botka László (MSZP) polgármester az avatóünnepségen elmondta, az elmúlt években az önkormányzat kiemelt célja volt a növekvő lélekszámú város közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése. Ennek fontos eleme a belső összekötő utak építése, korszerűsítése: így készült el a nyugati-elkerülő út, s történt meg két ütemben a Vásárhelyi Pál utca komplex felújítása, összességében 1,2 milliárd forintból. A Vásárhelyi Pál utca rekonstrukciós munkáinak második ütemét és a Rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna továbbépítését a közbeszerzés nyerteseként a Colas Út Zrt. végezte el 564 millió forintért. A Vásárhelyi Pál utca rekonstrukciója 206,9 millió forintos uniós és hazai támogatással valósult meg, a főgyűjtő csatorna kialakításának költségeit pedig a vízügyi építési alap fedezte. A felújítás részeként a Vásárhelyi Pál utcában kétszer két forgalmi sáv épült a Bakay Nándor utca és a Kenyérgyári út közötti szakaszon. Mindkét oldalon kerékpársávot és járdát alakítottak ki, négy autóbuszmegálló épült utasváróval, és húsz kerékpártámaszt is kihelyeztek, s összességében 2 ezer négyzetméterrel nőtt a zöldterület nagysága. A Vásárhelyi Pál utca felújításának első ütemében elkészült főgyűjtő csatorna továbbépült a Kálvária sugárútig, ahonnan ideiglenes nyomóvezeték szállítja a vizet a Sancer-tavi befogadóig.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló