Scroll To Top

„Jaj annak a népnek, amelynek a történelmét az ellenségei írják!” (Seneca)

Munkácsy-bázissá alakul a szegedi Kultúrpalota

Szögedi hírek 2013. jan. 21.

Munkácsy-bázissá alakul a szegedi Kultúrpalota: a nagysikerű időszaki kiállítás után tíz Munkácsy-remekmű a Móra-múzeumban marad, így például az Ásító inas továbbra is látható lesz.

A tavalyi szegedi Munkácsy-kiállítás óriási sikert aratott: a tárlat rekordlátogatottsága azt mutatta, hogy a Csongrád megyeiek kíváncsiak a festőzseni munkásságára, mesterműveire. Az óriási érdeklődést látva a Móra Ferenc Múzeum és a Munkácsy Alapítvány tárgyalásokba kezdett egy vidéki Munkácsy-bázis kialakításáról

Az egyeztetéseket siker koronázta: a Pákh Imre-kollekció tíz darabja a Móra-múzeumban marad és folyamatosan látogathatóvá válik, így az érdeklődők továbbra is találkozhatnak az Ásító inassal vagy a tavaly több, mint 150 millió forintért Pákh Imre tulajdonába jutott Pásztorlány az erdőben című alkotással is.

A múzeum és a Munkácsy Alapítvány további egyeztetéseket folytat a Kultúrpalotában elhelyezett Munkácsy-minikollekció folyamatos megújításáról: a tervek szerint a frissen megvásárolt festményeket a jövőben Pákh Imre és stábja a Móra-múzeumban mutathatja be.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium