Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

Erdélybe érkezett Charles (Károly) herceg ismét

Hírek, Örömhírek 2012. jún. 07.

Szépanyja szülőföldjének csodálatára ismét erdélyi magánlátogatáson tartózkodik Charles (Károly) herceg, brit trónörökös.

A brit királyi család erdélyi gyökerekkel is rendelkezik. II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey kastélyban nevelkedett.

Rhédey Klaudia grófnő

Az oláh (román?) hírügynökségek nem hivatalos értesülései szerint Károly herceg szerda délután különjárattal érkezett a marosvásárhelyi repülőtérre, ahonnan a székelyföldi Miklósvárra utazott erdélyi barátja, Kálnoky Tibor gróf kastélyába. Az Agerpres hírügynökség értesülése szerint a herceg három napot tölt Erdélyben, ahol Kovászna, Maros és Brassó megyei műemlékeket látogat meg. Csütörtökön a Maros megyei Szászkézdre várják.
A Mediafax hírügynökség úgy tudja, hogy a trónörökös erdélyi látogatása során sok időt szeretne a szabadban tölteni, erdei és falusi sétákra készül. Azt tervezi, hogy több olyan Brassó megyei településre is ellátogat, ahol még nem járt.
Charles (Károly) herceg legutóbb tavaly májusban látogatott Erdélybe, ahol korábban a Kovászna megyei Zalánpatakon és a Brassó megyei Szászfehéregyházán vásárolt egykori parasztházakat és birtokokat, amelyeket a helyi hagyományoknak megfelelően újíttatott fel. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni. Az idei húsvéti ünnepeket fia, Harry herceg töltötte barátai társaságában a zalánpataki birtokon, Erdélyben.

 

Szómagyarázat értetleneknek
oláh : így hangzik magyarul a – rómaiakat gyalázó – beteges történelemhamisítással ‘román’ alakban elterjedt népnév.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló