Scroll To Top

„Most jer : bölcs eleink hamvait tiszteljed,
Virágot szórj rájuk! - Tettüket kövessed !” (Vedres István)

Kétszáz énekes mutatkozik be az Európai Bordalfesztiválon

Hungarikumok 2012. szept. 18.

 

A jó bor élvezetét szeretné magasabb fokra emelni az Európai Bordalfesztivál mintegy kétszáz férfi énekese, akik szeptember 21. és 23. között adnak koncerteket a villányi borvidék több pincészeténél és Pécsen.

A szervező Pécsi Férfikar Alapítvány és a Villány-Siklósi Borút Egyesület tájékoztatása szerint a tizenhatodik alkalommal sorra kerülő zenei eseményen az olaszországi Coro Alpino Monte Caviojo, a finnországi Korson Mieslaulajat, a szlovákiai Pro Cultura Férfikar, a szlovéniai Domen Énekegyüttes, a Siófoki Férfi Dalkör és a Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikara vesz részt.
A fesztivál zártkörű megnyitóját szeptember 21-én tartják a villánykövesdi Batthyány Pincében. A férfikarok este hat órától hét borászatnál adnak nyilvános pincekoncerteket, ezután a villányi Diófás téren lépnek fel. A Kodály Központba tervezett gálaestjüket szeptember 22-én tartják a baranyai megyeszékhelyen a Zengő Együttes, a Szélkiáltó és az Ércbányász Koncert Fúvószenekar közreműködésével.
Az énekesek szeptember 23-án délelőtt a Villány-Siklósi Borúton koncerteznek, délután három órára azonban visszatérnek Pécsre, ahol a Széchenyi téren, a Bor és Dal Ünnepe elnevezésű rendezvényen vesznek részt.
A szervezők emlékeztettek arra, hogy az 1993 óta rendezett hagyományos fesztivál alapját a bordalok páratlanul gazdag zenei kincse mellett a kitűnő borairól is híres pécsi és villányi borvidék adta. A bordalfesztiválokon eddig négy kontinens harmincnyolc országának mintegy négyezer énekese lépett fel, hogy bizonyítsa: a jó bordal a nemes bor élvezetét magasabb fokra emeli.
Az idei eseményhez kapcsolódóan szeptember 22-én délután fél öttől a pécsi Kodály Központban kerül sor a Villányi Prémium Bormustrára, ahol húsz borász mutatja be kiemelkedő minőségű borait.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Isí Kazujosi
Isí Kazujosi
jún. 10.