Scroll To Top

Minden kereszténynek :
Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt igazán krisztusi életet !

Kollázs könyvbemutató

Rendezvények, Szögedi hírek 2012. okt. 27.

2012. október 30-án, kedden 18 órakor

a Millenniumi Kávéházban kerül sor

Lennert (Móger) Tímea: Kollázs 

című verseskötetének bemutatójára

A szerzővel Bene Zoltán beszélget
Közreműködik a Hobby Band (Doroszló)

Szervezők:

Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége Szegedi Tagozata

Magyar Írószövetség Csongrád Megyei Írócsoport

 

Lennert Tímea 1981. május 20-án született a vajdasági Zomborban. Doroszlón él. A versírás mellett újságírással és művelődésszervezéssel foglalkozik. Zombor város hetilapjának, a Dunatájnak és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapjának a tudósítója; a Dunatáj és a Kuckó civil szervezetek aktivistája, a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesületben színjátszó csoportot vezet, valamint a Fehér Ferenc nevét viselő irodalmi csoportot. Versei a Kilátóban, a Tiszatájban, a Műútban, a Szőrös Kőben, a SzegediLap portálon, a Sikolyban, Kónya Sándor megzenésítéseiben, a Szélnek feszül a táj c. versantológiában és a Szeged effekt-antológiákban jelentek meg. 2012 októberében látott napvilágot első verseskönyve, a Kollázs.

A kötetről:

„Ügyesen szőtt, hangsúlyos szavakra tördelt személyes mesék szólnak dalban, midőn elmondójuk és hallgatójuk ugyanaz a kívülről és belülről egyaránt figyelő, aki önmagához szól mindenekelőtt – így röpíti szerte varázsigéit. A szójátékokban, valamint a leleményesen variált mondatpárokban bővelkedő monológok sora általában fanyarra hangszerelt, máskor meg éppen csipkelődő, miként a titkos álmaink sem csalhatatlanok, s lám, végül a szemünk lát-tára történik meg a csoda: valaki végleg előbújik a csigaházából.

Lennert Tímea versei friss hangot ütnek meg, a kötet színvonalában is egységes; a válogatás jól tagoltan rendszerezett: folyamatosan tágul ki előttünk egy érzékletesen személyes költői világkép.”

Sinkovits Péter

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló