Scroll To Top

Magyarok vagyunk meg székelyek,
Kirekesztők kíméljenek !

A Titanic eredeti mentőmellénye érkezik a szegedi Vármúzeumba

Kiállítások 2013. okt. 11.
A Titanicról származó, eredeti mentőmellény érkezik a szegedi Vármúzeumba október 15-én. Ebből a mellényből világszerte mindössze öt darab maradt fenn: a Szegedre jövő az egyetlen európai példány.
A horvátországi Rijekából szállítják Szegedre azt a Titanicról származó mentőmellényt, melyet az október 18-án nyíló Titanic és Carpathia című tárlaton láthatnak majd az érdeklődők. A mellény nem csak azért különleges, mert látta az luxushajó katasztrófáját, hanem azért is, mert a világon mindössze öt ilyen tárgyról tudunk.
A Carpathia volt az a gőzös, mely elsőként ért a Titanic tragédiájának helyszínére és mentette meg több száz utas és tengerész életét. A fedélzeten dolgozott egy fiatal horvát pincér, Josip Car, aki szintén részt vett a mentésben. Mikor a Carpathia szerencsésen kikötött New Yorkban, a hajótöröttek örömükben a földre dobták a mentőmellényeket, melyeknek az életüket köszönhették. Ezek közül a mellények közül vitt haza magával egyet Josip, akinek özvegye az ereklyét később a rijekai múzeumnak adományozta.
A mentőmellény a rijekai tengerészeti múzeumból érkezik a szegedi Vármúzeumba .
Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló