Scroll To Top

A konzumidiótizmus jegyében : Arcunk eltakarásával védekezhetünk a friss levegővel szemben ! (Sz.)

Felfüggesztett börtön a szegedi közgyűlés jobbikos bizottsági elnökének

Szögedi hírek 2012. dec. 23.

Szeged, 2012. december 21., péntek (MTI) – Első fokon négy hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnökét pénteken a Szegedi Városi Bíróság.

A bíróság társtettesként, nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek a politikust, aki fellebbezett a döntés ellen.
A képviselő az ítélethirdetés után újságíróknak azt mondta, képviselői mandátumáról nem mond le, csupán bizottsági elnöki posztjáról távozik.
Magánügyben előforduló hétvégi verekedés kapcsán nevetséges minősítés történt – fogalmazott a bíróság elmarasztaló ítéletére utalva Keresztúri Farkas Csaba.
Hangsúlyozta, hogy magatartása ugyan nem volt megfelelő, de vádlott-társaitól bocsánatot kért. „Mindhárman úgy állunk hozzá, hogy harag nincs, egy teljesen jó kapcsolat alakult ki köztünk, letudtuk azzal, hogy ez egy hétvégi verekedés volt. A nem jogerős ítéletet nevetségesnek, eltúlzottnak tartom, de ettől függetlenül ez nem alkalmas arra, hogy a jogi bizottságot tovább vezessem” – fogalmazott, hozzátéve: ha az ítélet jogerőre emelkedik, természetesen lemond képviselői mandátumáról is. Az eset tavaly november 25-én, a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjában történt, ahol jogászbált tartottak. A képviselő a rendezvényen ittas állapotban közeledett az ügy két másik vádlottjának, egy testvérpárnak a húgához, próbált „udvarolni” neki, majd bement a lány után a női mosdóba. Innen a biztonsági őrök tessékelték ki. Az első tettlegesség ezt követően történt a lány egyik bátyja és a képviselő között, az összetűzés kezdeményezője a politikus volt.
Hajnali három óra körül a képviselő – aki Kádár Gábor bíró megfogalmazása szerint elfogadhatatlanul viselkedett a lánnyal – ismét megpróbált beszélgetésbe elegyedni a testvérpár húgával. Amikor a lány másik bátyja ezt észrevette és próbálta megvédeni a testvérét, a politikus meglökte a férfit, majd dulakodás alakult ki köztük, aminek a biztonsági szolgálat vetett véget.
Az inzultusok sora az épület előtt is folytatódott, a tettlegesség kezdeményezője itt is a jobbikos képviselő volt. Keresztúri Farkas Csaba kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, a bíróságon azonban már elismerte bűnösségét, azt mondta azonban, a történtekre nem emlékszik, de bocsánatot kért az érintettektől.
Ádám Sándor, a politikus védője a vádlott előzetes mentesítését kérte a büntetett előélethez fűződő joghátrányok alól, mivel a szabadságvesztést kimondó jogerős ítélet Keresztúri Farkas Csaba képviselői mandátumának a megszűnésével járna. Kádár Gábor bíró szerint azonban erre a vádlottat a szándékos bűncselekmény elkövetése, és az, hogy időközben egy szabálysértési ügyben újabb eljárás indult ellene a Szegedi Városi Bíróságon, nem teszi érdemessé.
Az ügy másod- és harmadrendű vádlottját próbára bocsátotta a bíróság. A bíró kifejtette, a testvérpár is bűncselekményt követett el, amikor az őket szétválasztó biztonsági őrök jelenlétében az utcán elfogadták a megöléssel fenyegetőző vádlott felhívását és verekedni kezdtek vele, mert ekkor túllépték a jogos védelem lehetőségét.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Kalendárium

A Halüszi csata

máj. 28.
A Halüszi csata

Több mint Tréfa

We need more money

2023 máj. 28.
We need more money