Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Eddig 18 ezren látták a szegedi ősember-kiállítást

Szeged, 2013. augusztus 2., péntek (MTI) – Eddig mintegy 18 ezren látták a szegedi Móra-múzeum Egyszer volt… az ősember című kiállítását, a tárlat az érdeklődésnek köszönhetően az eredetileg tervezett nyár végi időpont helyett csak október 25-én zár.

Barlangi macikukicsontok a vitrinben… (Ezt legalább nem törik össze a fegyelmezetlen gyerekek!)

Száz négyzetméteres őskőkori barlangfolyosóval, Frédi és Béni autójával, valamint megtapintható állatcsontokkal is találkozhatnak a látogatók a Móra-múzeum májusban nyílt ősember-kiállításán. A tárlat interaktív eszközök segítségével mutatja be az ősember életét, környezetét és mindennapjait: a látogatók állatbőrbe bújva vadászhatnak, mamutos sátorban pihenhetnek, valamint egy barlangi feltáráson is részt vehetnek – közölte Medgyesi Konstantin, a közgyűjtemény sajtóreferense az MTI-vel.
Megnyitása óta komoly siker övezi a kiállítást: a tanév utolsó heteiben egymást érték az iskolás csoportok, amelyek nehezen akartak útnak indulni a tárlat felfedezése után, annyira megragadták őket a különleges, interaktív eszközök. A kiállítás iránt a nyári szünetben is folyamatos az érdeklődés: nemcsak a gyerekek, hanem a szülők is örömmel vetik bele magukat az őskőkori világ rejtelmeibe – mondta a muzeológus.
A nagy sikerre való tekintettel a Móra-múzeum úgy döntött, október 25-ig meghosszabbítja a kiállítást, hogy minél többen részesei lehessenek az ősemberek titokzatos világának. Emellett minden csütörtökön 18 órakor tartanak ingyenes tárlatvezetéseket a kiállításon a múzeum munkatársai.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium