Scroll To Top

Szúnyogirtásnak hazudott tömeges pillangó-pusztításkor, szitakötő-mészárláskor, katica-gyilkoláskor és a következményes békairtáskor meg fecskétlenítéskor hol vannak az állatvédők ???

Viaszhengerekről könyvlapokra – Népzenei kötetbemutató a Móra-múzeumban

Szögedi hírek 2014. okt. 14.

Fonográffal viaszhengerekre rögzített népdalokat mutat be a Móra Ferenc Múzeum „Jaj, de szépen harangoznak…” című új kiadványa. A könyvet október 15-én, szerdán 17 órakor mutatják be a múzeumban, az eseményt táncház követi majd.

 

Az 1950-es években fonográffal, viaszhengerekre rögzítették azt a 66 népdalt, melyet most egy impozáns kötetben mutatnak be Szegeden. A Móra Ferenc Múzeum fonográf-gyűjteményének darabjai Csongrád megyéből származnak, találunk közöttük szerelmes dalokat, keserveseket, betyárnótákat, katonadalokat és mulatónótákat is. A kéziratos kották és régi fotók mellett CD mellékletet is tartalmaz a „Jaj, de szépen harangoznak…” című kötet, mely az iskolai énektanításban is segítséget nyújthat a pedagógusok számára.

A kötetet október 15-én, szerdán 17 órakor mutatják be a Móra-múzeum aulájában. Az eseményt táncház követi majd, a belépés ingyenes.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium