Scroll To Top

Minden kereszténynek :
Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt igazán krisztusi életet !

Átlátszó : Szeged a gazdáktól elvett földeket 17-szeres áron adja tovább a kínai autógyárnak

Lehetett volna Szegeden például egy magyar autógyárat alapítani ! Ezt javasoltam képviselőként bő 20 esztendeje… Ma azonban egy kínai gyarmatosító kapott lehetőséget. A magyarok kárára…

Jogilag… A kisajátítás alapja a közérdek !
Szeged legjobb földjeit kisajátították ! Azért, hogy kínai gyárat alapítsanak rajta…

De hogy mi is történt? Elmondja az Átlátszó :

Még meg sem száradt a tinta az Átlátszónak nyilatkozó gazda kisajátítási szerződésén, a kormányhivatal is megkapta a felhívást, hogy engedélyezzen előkészítő munkákat a magánterületen. A szegedi önkormányzat január végén szerződött a BYD-vel, mintegy 300 hektárra, hogy a város mellett épüljön meg a kínai autógyár. A gazdák kikérték a szerződést, amiből kiderül, hogy az önkormányzat 17-szer többet kap a földekért, mint amennyit a gazdáknak fizet, a Pick volt területeit viszont beszerzési ár alatt adhatja tovább a város a gyárnak.

Szeged olcsón veszi, drágán adja

Az Átlátszó az egyik gazdától megkapta Szeged városa és a BYD között január 30-án kötött ingatlan adásvételi előszerződést. Sok részt kitakartak benne, azonban az kiderül belőle, hogy három terület kerül a BYD-hez: az „Ipari Parkban található Eredeti Ingatlanokból telekalakítással létrehozott egy körülbelül 131,76 ha területű ingatlant („I Ingatlan”), egy körülbelül 162,33 ha területű ingatlant („II Ingatlan”) és egy másik körülbelül 14,12 ha területű ingatlant („III Ingatlan”)”, ami összesen 300 hektár.

Bövebben itt :

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA
CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN,
DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Kalendárium

Illő napi filmajánló