Scroll To Top

Nem kérünk az iszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !

Albert Flórián-emlékkiállítás a Móra-múzeumban

Az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgóról, a néhány hónapja elhunyt legendás bajnokról, Albert Flóriánról nyílik kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban április 13-án, pénteken 13 órakor. A tárlaton Albert Flórián személyes tárgyait, labdarúgó relikviáit és a pályafutásáról készült 42 tablót tekinthetik meg az érdeklődők.

Az életutat ismertető tablók Albert Flóriánt a magánembert, a férjet, a családapát, a nagyapát és a barátot is megidézik. „Azonnal lelkes apa lettem, fogdostam Magdi kis kezét, éjszaka hallgattam a szuszogását, hogy istenem, lélegzik-e. Később meg, amikor nagyobb lett, büszkén sétálgattam vele, Irénke tündérien kiöltöztette, hallgattam a fecsegését, vigyáztam lépteit” – olvasható a családapát bemutató egyik tablón. Egy másik képen a híres csípőre tett kézmozdulat látható: „Volt, aki nem értette, hogy sokszor csípőre tettem a kezem. Emlegették, hogy közelről nézem a meccset és még belépőt sem váltok. Hát elérhetetlen labdák után tényleg nem futottam” – emlékezett később a Császár.

„Az Aranycsapatba is befért volna” – Albert Flóriánról mondta egyszer Szepesi György, a nemzet sportriportere. Albert 1967-ben kapta meg Európa legjobb labdarúgójaként az Aranylabdát. 1965-ben a Fradival megnyerte az UEFA-kupa elődjének számító VVK-t. Magyar bajnok, többszörös világválogatott, 75-ször ölthette magára a címes mezt, az 1962-as foci vb gólkirálya. A tisztelői által csak Császárként emlegetett focista 539 alkalommal játszott a Ferencváros színeiben, s 391 gólt lőtt.

A megnyitóra tisztelettel várnak minden érdeklődőt pénteken 13 órára a Móra Ferenc Múzeumba!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium