Scroll To Top

Szúnyogirtásnak hazudott tömeges pillangó-pusztításkor és a következményes békairtáskor meg fecskétlenítéskor hol vannak az állatvédők ???

A Víz Világnapja és húsvéti játszóház a Móra-múzeumban

Rendezvények, Szögedi hírek 2013. márc. 21.

Színes programokkal várja a tavaszt és a gyermekeket a Móra Ferenc Múzeum: március 23-án húsvéti játszóházat rendeznek, ahol hagyományos tojásfestésre, textilcsibe-készítésre és közös néptáncra invitálják a kicsiket. Emellett  múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak a Víz Világnapja alkalmából március 22-én, pénteken 14 órakor a természettudományi állandó kiállításban.

A Móra-múzeum egész évben széleskörű múzeumpedagógiai kínálatot nyújt a pedagógusok és óvodás, iskolás csoportok számára. Idén a Víz Világnapjára tematikus foglalkozással készülnek: egy első osztályos iskoláscsoport vesz részt  biológiai foglalkozáson március 22-én. A múzeumpedagógus a Tiszából és a természettudományi kiállítás akváriumából vett vízmintát elemzi mikroszkóp alatt a gyerekekkel: zöldmoszatokat, csigákat láthatnak majd mozgás közben a diákok.

A csoportok mellett az egyénileg érkezőkre is számít a múzeum: március 23-án, szombaton húsvéti játszóházat tartanak a Tornyos Szeged híres város fotókiállítás termében. A közgyűjtemény szakemberei papírvirág- és textilcsibe-készítéssel, hagyományos tojásfestéssel és húsvéti színezőkkel várják a csemetéket 10 és 13 óra között. A résztvevők a kézműveskedés mellett táncra is perdülnek majd: a népviseletbe öltözött múzeumpedagógusok dél-alföldi néptáncokat fognak tanítani élő citeraszó mellett.

A biológiai múzeumpedagógiai foglalkozást a Víz Világnapján, március 22-én, pénteken 14 órakor tartják a Móra-múzeum természettudományi állandó kiállításában.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium