Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
A bűnpártoló politikusoknak börtönben vagy bitón a helyük !

Rüm avagy a Rúmi Szultánság születése

Évfordulók, Kalendárium 2021. aug. 26.

Az 1071 augusztus 26.-án a Malazgirti (Manzikerti) Csata során a bizánci seregek vereséget szenvedtek a Szeldzsuk Birodalom szultánjával, Alp Arszlánnal szemben. Ez a nap tekinthető a szultánság születésének…

Az anatóliai terület Bizánc hátországa és éléskamrája volt. Bizánc számára és később a Szeldzsuk Birodalom vezéreinek is.
Alp Arszlán szintúgy hátországának és éléskamrájának alakította ki míg Egyiptom meghódítására és a síita Fátimidák hatalmának megdöntésére törekedett.

A rúmi szeldzsukok az iszlám kulturális értékeit ötvözték bölcsen az elfoglalt rúmi (bizánci) területek hagyományaival, valamint a Közép-Ázsiából hozott ősi török örökséggel. 

A birodalom alapjain sarjadt az új világhatalom : az Oszmán Birodalom !

Magyarnak ma (is) érdemes tisztán látni … különösen a ma barátkozó törökök dolgában :

Az Oszmán Birodalom (oszmán-török nyelven : دولتْ علیّه عثمانیّهDevlet-i Âliye-yi Osmâniyye, mai török nyelven meg) Osmanlı İmparatorluğu vagy Osmanlı Devleti az eggyik legnagyobb és a legtovább fönnálló iszlám világbirodalom, amely évszázadokon át hatalmi tényező volt a világ alakulásában.
A törökök ma barátkozólag az általunk Török Birodalomnak nevezett terror-állam bűneit csak „oszmán” néven emlegetik… Talán igazuk is van e mosakodásban, hiszen eredetileg is annak hívták…

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA
CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN,
DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Kalendárium