Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának
végre a jog talajára lépni!

Pampa lett a lámacsikó neve

Hírek 2012. jan. 15.

A Pampa nevet kapta a január másodikán született lámacsikó a Szegedi Vadasparkban. Az év első újszülöttjének elnevezésére a vadaspark kérte a látogatókat. Összesen 306 névjavaslat érkezett be, ezek között szerepeltek olyan nevek is, mint a Caligula, vagy a Teofil – olvasható a Szegedi Vadaspark honlapján.

Az év első újszülöttje, a hím kisláma világra jövetele után rögtön bebizonyította, hogy egészséges: nagyon hamar lábra állt, és hamarosan bemutatkozik a dél-amerikai részleg kifutóján is.
Várható ugyanakkor, hogy jövő ilyenkor újabb csikó születik Szegeden. Bár a lámáknál a vemhességi idő 11 hónap, a kanca a csikó születése utáni napokban már újra fogamzásképes, amely alkalmat a lámacsődör – mint minden évben – most is kihasználta.
A lámák Dél-Amerikában háziasított tevefélék. Vad őse, a guanakó szintén látható a Szegedi Vadasparkban, csakúgy, mint a vad vikunya és annak háziasított alakja, az alpaka. A lámát az Andokban élő indiánok elsősorban teherhordásra használták, de a húsát és szőrét is hasznosították, illetve tartják e célokból ezeket a háziállatokat ma is.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Kalendárium

A Halüszi csata

máj. 28.
A Halüszi csata

Több mint Tréfa

We need more money

2023 máj. 28.
We need more money

Ady szavaival élünk és túlélünk :

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.

Ady Endre 1908-ban, 31 évesen (Székely Aladár felvételén)