Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Megszűnt a szmogriadó Szegeden

Füstbe mönt Város, Hírek 2012. febr. 10.

Megszűnt a szmogriadó Szegeden, mivel a levegőben található szálló por töménysége (koncentrációja )az elmúlt napokban jelentősen csökkent, és már nem haladta meg az egészségügyi határértéket – közölte az önkormányzat sajtófőnöke. Vécsey Ágnes az Országos Környezet-egészségügyi Intézet szegedi mérőállomásának adataira hivatkozott.

Sajnos a szmogot előidéző körülmények és az áldatlan állapotokat előidéző vezetők még nem szűntek meg.

Botka László polgármester múlt pénteken azt követően rendelte el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, hogy a szálló por koncentrációja a városban két egymást követő napon is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket, szerdán köbméterenként 93, csütörtökön 86 mikrogramm volt.

Az csonkország szinte minden nagyobb városában magas volt a szálló por koncentrációja a levegőben. Tizenhét városban a hétvégén a riasztási fokozatot kellett elrendelni, míg Szeged mellett hét városban volt szükség a tájékoztatási fokozat kihirdetésére. Ezen kívül több városban kifogásolt minőségűnek számított a levegő.
A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelése egy iránymutató (index) alapján történik. Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) táblázata a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján négy szintet különít el: kék (elfogadható), zöld (kifogásolt), narancssárga (egészségtelen), piros (veszélyes). Az önkormányzatok az utóbbi két kategória alapján rendelhetik el a szmogriadó tájékoztatási, illetve riasztási fokozatát.

(MTI nyomán)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Kalendárium

Illő napi filmajánló