Scroll To Top

A magyarság elnyomatásának legfőbb oka a gyáva magyar ! (Sz.)

Vinkler László a Móra-múzeumban

Események, Hírek 2012. febr. 22.

Vinkler László festőművész születésének századik évfordulója alkalmából emlékkiállítás nyílik a Móra Ferenc Múzeumban. A szegedi alkotó szerteágazó munkásságáról ad keresztmetszetet a tárlat, mely február 24-én, pénteken délután négy órakor nyílik meg.

Vinkler a 20. század meghatározó szegedi képzőművésze, egyben kultikus alakja volt, az ő nevéhez fűződik a Tanárképző Főiskola Rajz- és Művészettörténeti Tanszékének megalapítása. Közel három évtizedes  oktatói munkássága alatt művészhallgatók nemzedékei (Kováts Margit, Szűcs Árpád) nevelkedtek a lenyűgöző tudású, kivételes műveltségű mester keze alatt.

A Móra Múzeum gyűjteményéből nyíló tárlat a festőművész pályájának valamennyi korszakából ízelítőt nyújt: a negyvenes évek elejétől kezdve az utolsó évekig. A remek portréfestő önarcképei mellett többek között a görög regekör ihlette festmények, nonfiguratív, és avantgárd művek is megjelennek a kiállításon.

Móra-múzeumban a Vinkler 100 című kiállításra február 24-én, pénteken délután négy órakor szeretettel várják a város érdeklődő polgárait is!

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló