Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában csak (hagyományőrzően) európai módon gondolkodni nem !!!

Csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma Csongrád megyében

Hírek 2013. febr. 19.

Csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma tavaly Csongrád megyében, ahol a múlt évben csaknem 4700 határsértőt fogtak el – közölte a megyei rendőrfőkapitány kedden Szegeden.

Lukács János évértékelő sajtótájékoztatóján azt mondta, megítélése szerint élhető Csongrád megye a közbiztonság szempontjából, nincs veszélyeztetett település. Hozzátette, ez olyan érték, amit meg kell becsülni, és amelynek a megőrzésén tovább kell dolgozni.
A dandártábornok kifejtette: a lakosság szubjektív biztonságérzetét a leginkább befolyásoló bűncselekmények – így a garázdaság és a közterületen elkövetett bűncselekmények – száma mérséklődött ugyan, de ezt tovább szeretnék javítani. Ennek érdekében például növelték a járőrök közterületen eltöltött idejét, és minden településen van felelős körzeti megbízott.
Tájékoztatása szerint az ismertté vált bűncselekmények száma tavaly több mint 19 300 volt; ez az adat az előző évhez képest mérséklődést mutat, hiszen a szám 20 ezer alá csökkent. Az elmúlt évben négy emberölés vált ismertté a megyében, míg az előző esztendőben kilenc ilyen eset történt.
A főkapitány kitért arra, hogy tavaly a vagyon elleni bűncselekmények száma 10 ezer alatt volt. Az előző évhez képest nőtt a lakásbetörések, a személygépkocsi-lopások és a rablások száma, ezért ezek az idén a bűnügyi munka során kiemelt figyelmet kapnak.
Gyorsított eljárás keretében 564 embert állítottak tavaly bíróság elé, és a nyomozásokat átlagosan 104 nap alatt fejezték be. Csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma, ezekben 25-en haltak meg és 743-an sérültek meg. A megye útjain 33 esetben okoztak ittasan balesetet – tette hozzá.
Lukács János kiemelte: 2013-ban is fókuszban marad az emberek szubjektív biztonságérzetének javítása. Emellett prioritást élvez a kistelepülések biztonsága, és folytatják a hagyományos párbeszédet az emberekkel, a településekkel, az egyházakkal, a civil szervezetekkel.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor