Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

A Föld órája Szegeden

Hírek, Szögedi hírek 2013. márc. 22.

A WWF Magyarország által szervezett Föld Órája akcióhoz az idei évben Szeged is csatlakozik, így szombaton 20 óra 30 perctől 24 szegedi épület, szobor díszkivilágítása szünetel egy órán keresztül.

Lekapcsolják például a Városháza, a Dóm, a Móra-múzeum, a Reök-palota, a Szent István téri víztorony és számos Széchenyi téri szobor díszkivilágítását. Az akcióhoz nemcsak intézmények, vállalatok és önkormányzatok csatlakozhatnak, hanem magánszemélyek is. A WWF Magyarország idén is versenyt hirdetett a magyarországi települések között a WWF Föld Órája fővárosa cím elnyerésére. A lakosság a www.foldoraja.hu honlapon regisztrálhat. A lakosságszámhoz viszonyítva a legtöbbet regisztráló település nyeri el a Föld Órája fővárosa címet.

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (TIK) már harmadik alkalommal csatlakozik a rendezvényhez: szombaton 20.30-kor szimbolikusan leoltják az épület fényeit. Erdélyi Evelyn intézményigazgató nyitóbeszéde után tűzzsonglőrök bemutatóját láthatják az érdeklődők, saját maguk által felmatricázott poharakból teázhatnak, és szelektív hulladékgyűjtési feladaton vehetnek részt. A kisgyermekes családokra gondolva a szervezők társasjátékokkal, kifestővel, ígéretdobozzal és firkafallal készülnek. Az érdeklődők megtekinthetik az úgynevezett QR-kód fát, csillagászati távcsőn kémlelhetik az eget, miközben élő zene kíséri az egyórás rendezvényt. A zöld kvízt sikeresen kitöltők közül néhány szerencsés látogató részt vehet az éjszakai tetőtúrán, amelyen a napkollektor- és napelemmezők megtekintése mellett megcsodálhatják a TIK tetejéről eléjük táruló városi panorámát és azt, hogy mely intézmények csatlakoztak még a Föld Órájához. A programok díjmentesen látogathatók.

2007-ben Sydneyből indult a Föld Órája akció, amelyhez azóta már több mint 5200 település csatlakozott a világon. A WWF programjának célja a globális felmelegedés elleni összefogás hangsúlyozása.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Kalendárium

Illő napi filmajánló