Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Csalássorozat egy üzemképtelen mozdonnyal a Dél-Alföldön

Hírek 2013. jún. 05.

Egy üzemképtelen, egy helyben álló mozdonnyal üzletelt egy dél-alföldi társaság és érdekeltségi köre – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága .

A tájékoztatás szerint a közelmúltban a NAV dél-alföldi adóellenőrei egy társaság vizsgálatakor bukkantak az ügylet nyomaira. Az ellenőrzés bebizonyította, hogy a mozdonnyal üzletelő csoport szervezetten, láncolatban követte el a csalássorozatot. Az adóhiány, a bírság és a késedelmi pótlék miatt a cégek 47 millió forintos büntetésre számíthatnak.     A láncolatos értékesítések során az azonos személyi körhöz tartozó társaságok egy üzemképtelen mozdonyt forgalmaztak egymás között úgy, hogy annak értéke egy év alatt csaknem tízezerszeresére nőtt. A sorozatos értékesítés során a végig egy helyben álló mozdonyt lízingelték és adták bérbe egymás között a cégek, és a szükséges önrész megfizetését váltóval igazolták. A váltók azonban rövid időn belül visszakerültek a kiállítóhoz, így a fizetés is csak papíron történt meg.
A NAV vizsgálata 27 millió forintos adóhiányt állapított meg, ehhez 20 millió forint bírságot és késedelmi pótlékot szabtak ki – áll a tájékoztatásban.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló