Scroll To Top

Szúnyogirtásnak hazudott tömeges pillangó-pusztításkor, szitakötő-mészárláskor, katica-gyilkoláskor és a következményes békairtáskor meg fecskétlenítéskor hol vannak az állatvédők ???

Az uniós támogatással megvalósuló beruházásokat ellenőrizte a NAV a Dél-Alföldön

Hírek 2013. aug. 06.

Szeged, 2013. augusztus 5., hétfő (MTI) – A nagyobb uniós támogatással megvalósuló beruházásokat ellenőrizte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Dél-Alföldön, az eddigi tapasztalatok alapján a vállalkozások többnyire szabályosan foglalkoztatják alkalmazottaikat, az esetek ötödénél azonban találtak valamilyen hibát – tájékoztatta a NAV regionális adó-főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Jegyinák Attila elmondta, a támogatott fejlesztések döntő többsége építőipari beruházás, így az ellenőrzések célja elsősorban a be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók kiszűrése. A NAV munkatársai indokolt esetekben adóellenőrzést megalapozó adatgyűjtést is végeznek. Ezen adatgyűjtések a hivatali rendszerekben ismert és az adózók által átadott adatok egyeztetésén túl kitérnek a tárgyi eszközök felmérésére, az alkalmazottak létszámára, a számviteli szabályozás valódiságára és az adott beruházás előtt kötött szerződésekre, alvállalkozói szerződésekre, valamint azok tartalmára is.
A Dél-Alföldön év eleje óta 81 ilyen ellenőrzést végzett a NAV. Bács-Kiskun megyében tíz beruházás ellenőrzéséből öt, Békés megyében 31 ellenőrzésből három, Csongrád megyében negyven esetből nyolc alkalommal találtak valamilyen szabálytalanságot – tudatta a sajtóreferens.
Az eddigi tapasztalatok alapján a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségét az ilyen fejlesztéseknél az átlagos 40 százalékos aránynál ritkábban szegik meg, ez nagyban köszönhető a beruházások uniós finanszírozásához kapcsolódó szigorú előírásoknak, és a gyakori ellenőrzésnek – közölte Jegyinák Attila.
Hozzátette: a be nem jelentett munkavállalót foglalkoztató vállalkozás alkalmazottanként egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújtható.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium