Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

Kattintson Kishantosért!

Cikkek 2015. jan. 28.

Klikkelj Kishantosért!

Most azzal segíthetjük Kishantos ügyét, ha „Az év agrárembere” szavazáson Bolye Ferencre, a kishantosi biogazdaság ügyvezetőjére szavazunk.
A 21 évvel ezelőtt létrehozott biogazdaság bérleti jogát sok hazai és külföldi tiltakozás ellenére jogtalanul visszavette az állam. A „kishantosi ügy” közérdekűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, 200 szervezet és több mint 10 000 magánszemély csatlakozott rövid idő alatt a Szövetség Kishantosért és a Fenntarthatóságért Mozgalomhoz. A tiltakozások ellenére a pályázat nyertesei az elmúlt ősz folyamán több alkalommal is műtrágyát szórtak ki és gyomirtó szerrel permetezték le a sok éve vegyszert nem látott, kiváló minőségű, BioSuisse minősítésű, termékeny földeket. A termőterületben esett kárt csak nagy szakmai tudással, sok éves gondozással lehet csak helyreállítani.

A kishantosiak nem adták fel: jelenleg tizenkét különböző bírósági per is zajlik Kishantossal kapcsolatban, mivel mind a hatóságok, mind az „új nyertesek” rengeteg szabálytalanságot követtek el, amelyeket külön-külön kellett jogi úton megtámadni. Ezek során egymásnak ellentmondó ítéletek is születtek.
Kishantos a megmaradt, saját tulajdonában lévő egy hektáros területén vegyszermentes zöldségeket termel. Működik a vidékfejlesztési központ is, amely 2014 szeptemberében például a fenntarthatóságról szóló, nagy nemzetközi konferenciának adott otthont. Bolye Ferenc felnőttoktatás keretében adja tovább biogazdálkodással és fenntarthatósággal kapcsolatos tapasztalatait.
Bolye Ferencre a szavazatot „Az év agrárembere” internetes oldalon lehet rövid regisztráció után leadni január végéig. Ezen az oldalon kétóránként meg lehet ismételni a szavazást .
Ez a szavazás egy nagyon jó lehetőség arra, hogy megmutassuk, sokan állunk Kishantos mögött. Kishantos minden egyes szavazattal nyer!
Forrás: Klikkelj Kishantosért! – levego.hu

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

levego.hu

Kalendárium