Scroll To Top

A magyarság elnyomatásának legfőbb oka a gyáva magyar ! (Sz.)

Banki Trianon – Eltűnnek a devizahitelek a pénzügyi rendszerből ?

Mára már nyilvánvalóvá vált, hogy a Magyar Nemzetet – a több, mint egy millió magyar családot – megroppantó adósságterhek banki csaláson alapulnak.

Más nemzetek, például a csehek, vagy épp a tótok (szlovákok) bölcsebb, vagy talán tisztességesebb – nemzetükért valóban felelősséget vállalóvezetői be sem engedték ezt a gyilkos uzsorát. De az oláh (rumuny) parlamentben is heves viták voltak, hogy – tanulhatnának a magyarok balfékségeiből – ne engedjék be ezt az uzsorát. Milyen érdekes! Mint egy banki  Trianon… Éppen megint a Kárpát-medence közepén tarol…

Izland minden polgárnak adósságát átvállalta, és azóta is áll. Sőt erősödik.
Nálunk beteges kenegetés, jogászkodás és ami a legsúlyosabb valutaváltási vitatenger!
Pedig elég lenne, hogy az Állami Számvevőszék bekéri a banki iratokat, és kiderülhet volt-e egyáltalán svájci alap a csalárd hitelekre. Ha nem, hát a bankárok ballagnak el láncon! Megérdemelt börtönbüntetésük letöltésére. A szerződések meg mind érvénytelenek. „Átváltás”-ról meg szó sincsen! Csak a magyar forintról…
De mi is történik nálunk mindehelyett?
Tombol a bankfasizmus! (Sz.)

A végrehajtási eljárások, a kilakoltatások és a kvóta rendszer önkéntes banki fenntartása valós segítség, hogy úgy ne mondjuk kötelezettsége a kormánynak. Ám az, hogy az MNB iránymutatása szerinti elszámolás is uzsoraelszámolás, a forintosítás pedig a banki uzsora legalizálása az bizony több mint barátságtalan kormányzati és törvényhozási lépés. A devizaalapú kölcsönügyeleteket azért kell „kivezetni” mert az elmúlt időszak bankfelügyeletei beengedték, mellyel a magyar állam súlyos károkat okozott a lakosság érintett részének, az 1,3 millió kölcsönügylet érintettjének.
A magyar állam most a bankszövetséggel egyetértésben mintegy 6,5 ezer millió forintösszegnek megfelelő uzsorát kíván letolni a devizaadósok torkán.

A FIDESZ kormányzatok az eddigiekben szinte kivétel nélkül DISZKRIMINATÍV intézkedéseket hoztak, mind az árfolyamrögzítés, végtörlesztés, árfolyamgát. Eszközkezelő életre hívása és működése és most az elszámolási és forintosítási törvénynek nevezett, magyarul BANKI UZSORATÖRVÉNY megalkotásakor és bevezetésével. Ezek a jogi intézkedések egész bizonyosan nem állják ki az EU Emberi Jogi Bírósága próbáját. Az előzőekből eredően Magyarország kötelességszegési eljárások elé néz.

A kormányzati propaganda megtévesztő, hamis, amikor a 20-30 %-os teher – havi törlesztő részletek – csökkenésről beszél. 100 %-os emelésből 20-30 %-os csökkentés 70-80 %-os emelés fenntartást (!) jelent. Ezt viszont minden devizaadós a március, áprilisi banki uzsora elszámolások kézhez vételekor tapasztalják meg. Látni fogják, hogy az addig befizett összegeket a bankok benyelik és a felvett forintösszeget meghaladó tartozást kell a továbbiakban fizetniük, a banki és most már állami követelések alapján. Hiába ünnepli magát a kormányzat, ugyanis a magyar állam felelőssége a devizaadósokat eddig ért károk és a jövőben a banki uzsora fenntartásából (árfolyamváltozás figyelembe vétele) tovább göngyölődő károk okozója, a mindenkori magyar állam.

A FIDESZ kormányzatnak az állam jogfolytonosságából eredően a szoclib kormányzatok okozta károkért is felelnie kell, a magyar állam nevében.

A devizaelszámolás egy nemzetközi csalás Európában. Akkor tenne helyesen a magyar kormányzat, ha a cseh és a szlovák állami intézkedésekhez mérné magát, ahová ez a nemzetközi pénzügyi csalás be sem jutott. A deviza-nyilvántartású és elszámolású kölcsönök dolgában, fertőzöttségben Magyarország van a legtragikusabb helyzetben, az 1,3 milliós kölcsönügylettel nálunk egyedül több ilyen ügylet van, mint egész Európában együttvéve. Ez is hozzátartozik a nemzetközi összehasonlításhoz.

Állami korrupció nélkül ez a fajta hibás termék nem terjedhetett volna el ilyen mértékben. Ennek a feltárása, azaz az állam felelősségének és szerepének feltárása sürgető feladat.

Devizaadósok Szövetsége

Ajánlott olvasmány még:
Varga: Eltűnnek a devizahitelek a pénzügyi rendszerből
Rogán: Nem piaci áron forintosítják a devizahiteleket
Rogán Antal sajtótájékoztatón is bemutatta a devizahitel-forintosítás ellenségeit
Kósa: Kacsa a devizahitelek piaci árfolyamon való forintosítása
Rogán: A nemmel szavazó ellenzéki képviselők majdnem tönkretették a családokat
Mennyit nyertek a devizahitelesek a forintosítással
Gyakorlatilag kötelező lesz a forintosítás

Forrás: Devizaadósok Szövetsége

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Devizaadósok Szövetsége

Kalendárium

Kalendárium

Illő napi filmajánló