Scroll To Top

A magyarság elnyomatásának legfőbb oka a gyáva magyar ! (Sz.)

Terelő szeminárium

Rendezvények 2013. máj. 13.

Magyar terelő pásztorkutyáknak és gazdáiknak szerveznek elméleti és gyakorlati oktatással egybekötött szemináriumot május 17-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A magyar terelő stílus világszerte ismert és elismert: Magyarországon kívül Csehországból, Ausztriából, Németországból, Szlovéniából, Lengyelországból, Finnországból, Svédországból és az USA-ból is érkeznek puli, pumi vagy mudi kutyafajtákat tartó érdeklődők.

 

Az elméleti előadások ismertetik a magyar terelő pásztorkutyák kialakulását, sajátosságait, a pásztorkultúra és a hagyományok fontosságát és szerepét a mai terelő munkában. Megtudhatják az érdeklődők, mit is értünk pontosan magyar stíluson, ha a terelésről beszélünk. A terelő munka elképzelhetetlen megfelelő ösztönnel rendelkező kutya és kitartó, megértő, az állatokhoz sok türelemmel és jó érzékkel rendelkező gazdi nélkül.

A szeminárium talán legérdekesebb része az elmélet gyakorlatba történő átültetése, vagyis a terelés betanítása. Az oktatás és gyakorlati tanácsadás a látogatók számára is érdekes programnak ígérkezik: délelőtt és délután is bárki megtekintheti a gyakorló munkát, melynek során a kutyák rackajuhokon tanulják, mélyítik el a magyar stílusú terelést.

A kutyával jelentkezők létszáma betelt, kutya nélkül még lehet jelentkezni a szemináriumra.

Jelentkezési feltételek a szeminárium honlapján találhatóak.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló