Scroll To Top

Az Orvostudomány
mint magyar neve (is) mondja :
Tudomány, nem Propaganda !!! (Sz.)

Wagner-Verdi 200 – Ajándékkoncert a szegedi Dóm téren

Rendezvények 2013. júl. 30.

Szeged, 2013. július 30., kedd (MTI) – A kettős bicentenáriumhoz kapcsolódva Verdi és Wagner műveiből csendülnek föl részletek a Szegedi Szabadtéri Játékok tizenegyedik alkalommal megrendezett ajándékkoncertjén szerdán a Dóm téren; a Szegedi Szimfonikus Zenekart Gyüdi Sándor Liszt-díjas karnagy vezényli.

A szabadtéri játékok színpadán először 2003-ban rendeztek ajándékkoncertet. A teltházas siker nyomán azóta a fesztivál szervezői és a város szimfonikus zenekara minden évben meglepi a közönséget egy ingyenes előadással – mondta el Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-nek.
Az ajándékkoncert műsorát mindig igyekeznek valamilyen aktualitáshoz kötni: 2004-ben, az uniós csatlakozás évében Beethoven IX. szimfóniáját adták elő, és az elmúlt esztendők során, a különböző évfordulókhoz kapcsolódóan Mozart-, Bartók-, Kodály- és Liszt-művek is szerepeltek a programban.
Idén az operagála első felében Richard Wagner műveiből (Tannhäuser, Lohengrin, A bolygó hollandi, A walkür) hangzanak el részletek, az áriákat a Liszt-díjas szegedi szoprán, Temesi Mária énekli.
Az ajándékkoncert második részében Giuseppe Verdi operáiból (Simon Boccanegra, Nabucco, A trubadúr, Aida, Otello, Luisa Miller, A végzet hatalma) csendülnek föl nyitányok, zenekari betétek, valamint áriák, ez utóbbiakat egy másik kiváló, szegedi születésű szoprán, a Kossuth- és Liszt-díjas Tokody Ilona tolmácsolásában hallhatja a közönség.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Illő napi filmajánló