Scroll To Top

A magyarellenes terror legfőbb oka a meggyávult magyar ! (Sz.)

A külhoni magyar jogvédelemben részt vevő jogászok elérhetőségei

Jog, Jogszolgáltatás 2013. márc. 11.

Fent vannak a Kisebbségi Jogvédő Intézet honlapján a külhoni magyar jogvédelemben részt vevő jogászok elérhetőségei – közölte a nemzetpolitikai államtitkárság hétfőn az MTI-vel.

Eredményesen zárult a Kisebbségi Jogvédő Intézmény pályázata, melynek keretében azon határon túli honosságú vagy illetékességű ügyvédek, ügyvédi irodák, jogtanácsosok és civil jogvédő szervezetek jelentkezését várták, akik el kívánják látni a határon túli magyarság jogvédelemét. 
A nyertes ügyvédek, szervezetek elérhetőségei megtalálhatóak a http://www.kji.hu/hu/content/jogsegelyszolgalat internetes címen. Hozzájuk fordulhatnak mindazon külhoni magyarok, akiket bármilyen sérelem ér magyarságuk miatt – hívták fel a figyelmet.
A közleményben felidézték, hogy a Kisebbségi Jogvédő Alapítvány 2012 júniusában állt fel, ezzel párhuzamosan jött létre az alapítvány operatív szerve, a Kisebbségi Jogvédő Intézet.
Az alapítvány létrejöttének célja, hogy ösztönözze a kisebbségi jogok európai és nemzetközi dimenzióinak tanulmányozását, támogassa a jogsértések feltárását és dokumentálását, a jogsérelmekkel kapcsolatos eljárást. Kiemelt feladata továbbá a fiatal jogászok megfelelő képzése, hogy olyan szakértői gárda jöjjön létre, amely magabiztosan jár el kisebbségvédelmi kérdésekben.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium