Scroll To Top

A konzumidiótizmus jegyében : Arcunk eltakarásával védekezhetünk a friss levegővel szemben ! (Sz.)

Háborúban – A Vörös Báró halála napján…

A most zajló háború mocsarában, a legarcátlanabb hazudozás viharában érdemes visszatekinteni :
100 éve milyen lovagiasan zajlott még a küzdelem !

1918 Szelek (április) hava 21.-én lelőtték a Levegő Legnagyobb Lovagját…

Mindenféle módon mocskolták őt az utóbbi évtizedek történelemhamisító, propagandagyárai. Gonosz szakállas gyilkosnak állították be, pedig mindössze 25 évesen vesztette életét a szöszke lovag. Bárhogyan is torzították a képét, titkolták a saját önéletrajzát is… A nyomába nem érő balfék ellenfelek váltig mocskolták, pedig lovagias mintaképe lehetne ma minden harcoló katonának !
Akár a hírhamisításban világelső ukrán zűrzavarban is !!! A fekáliát kavaróknak is… azoknak különösen !!!

Neki tisztelgünk ma e Rá emlékező filmmel.
Ajánljuk e mozit ma mindenkinek, aki a történelmi hitelességet a (nem kis részben ellenünk is irányuló) hazug nyálas nyugati propagandánál és arcátlan agymosásnál többre tartja !

Anglia hadat üzent Németországnak… azóta is bőszen nácizza a világ volt legnagyobb népirtó birodalma a megtámadottat, a megszaggatottat… (Anglia saját érdekei szerint ma az ukrán neonácikat támogatja, mert ma ez az internáci erkölcs szerint való… Hiszen az anglonáciknak az egész világ csak propaganda !!!) Ha háborúban eszményi példakép kell, hát itt van ím, a Vörös Báró !!!

A Jasta 11 tagjai
A Jasta 11 tagjai a repülőszázad egyik vörös Albatros-a előtt – Manfred a pilótafülkében,
öccse, Lothar von Richthofen legelöl, a földön ülve…

Manfred von Richthofen, a Vörös Báró 25 évesen 80 légi győzelemmel, példátlan lovagiasságával a Nagy Háború legnagyobb légi ásza volt… Miként tehetségében úgy az ellenfeleit fölülmúló erkölcsiségében is…

A Vörös Báró
Manfred Albrecht von Richthofen aláírása
„Roter Kampfflieger” 1917-ben, 25 évesen

A kanadai Roy Brown százados – aki légicsatában legyőzte Őt – így ír róla: 
Úgy éreztem, hogy valami jogtalant cselekedtem. Semmiféle örömöt nem tudok érezni, hogy Richthofen az én fegyveremtől esett el. Szívesen visszahívnám Őt az életbe! 
…Valószínű(bb) azonban, hogy a végzetes lövést Cedric Popkin ausztrál tüzérőrmester géppuskás a földről adta föl…

Aki pedig olvasni kíván Róla… 100 esztendeje elhallgatott önéletrajza is elérhető már:
Manfred von Richthofen – A vörös harci pilóta

Ez a könyv Richthofen önéletrajza. Rittmeister Manfred Freiherr von Richthofen, a Vörös Báró az Első Világháború legsikeresebb vadászpilótája volt, 1918 április 21.-én bekövetkezett haláláig nyolcvan igazolt légigyőzelmet aratott.
Az ifjú katona sajátos, bensőséges, könnyed stílusban számol be életének eseményeiről, miközben a Német Birodalom legismertebb és az egyik legnagyobb háborús hősévé válik. A mű címe és Richthofen beceneve repülőgépeinek színére utal. A vörösre festett gépe a védjegyévé vált, hiszen nem csak a híres háromfedelű Fokker Dr. I, amivel csupán a könyv megírását követően repült, hanem számos korábbi gépét is ilyen színűre festették. Roppant izgalmas olvasmány, amelyben egyfelől betekinthetünk egy ifjú, katonai pályára lépő arisztokrata életébe a XX. század legelején, másfelől pedig tanúi lehetünk egy teljesen új fegyvernem megszületésének és első szárnypróbálgatásainak a háború viszontagságai közt.

A fordítás az 1917-ben megjelent eredeti, első német kiadáson alapul. A Disciplina Kiadó háborús emlékirat-sorozatának első kötete.

Ajánlott olvasmány még :

Dolfo 110. szülinapján
DOLFO 110. SZÜLINAPJÁN
100 éves Bubi ! – “Der Schwarze Teufel” 
100 éves Bubi ! – “Der Schwarze Teufel” 

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Az örök ballada

ápr. 25.
Az örök ballada