Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Imre Kertesz – az irodalmi trollvaj !

Imre Kertesz a Csacsifogat tolvaja…

Mag (október) hava 10.-én… irodalmi Nobel-díjjal éppen 20 esztendeje gyalázták meg a magyart…
egy magyar ellen uszító irodalmi Nobel-díjjal !!! Nem kapott Nobel-díjat Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond de még Tormay Cécile sem… de még eggyetlen parasztírónk, Sinka István meg Illyés Gyula sem… aztán egy évszázad szutyka, sőt fél évszázad komcsi mocska után egy minőség alatti tolvaj megkapta azt egy ócska, élvezhetetlen fércműre !!! De miért is ? Csak azért, mert módszeresen a magyarok ellen uszít a rasszista, kirekesztő zsidaja… Neki lehet ! Sőt Nobel-díj érte a jutalma !!! Sehol egy vétó ! A rasszista Nobel-bizottság antimagyar propagandistái csámcsognak a jelentéktelen trollvaj írócska uszító iratán…

2002-ben e napon Magyarország megaláztatásaként és a Nobel-bizottság „sorstalan” szégyeneként Irodalmi Nobel-díjat kap a sokadrangú, antimagyar uszító, Imre Kertesz ! … a Csacsifogat tolvaja…

Ajánlott olvasmányok:
KERTÉSZ SZÁLLJON KI A CSACSIFOGATBÓL!

Még egyetlen tolvaj se állította, hogy becsvágyból lopott volna, inkább azért, mert pénzre volt szüksége. Valóban elképzelhető, hogy Kertész Imre a Csacsifogat című darabomat nem becsvágyból lopta el, hanem mert pénzre volt szüksége. Holott az ő esetében a becsvágy sem kizárt, hiszen neve a magyar színpadi világban addig teljességgel ismeretlen volt. (Bán Pál)

BÁN PÁL: CSACSIFOGAT – TOLVAJ: IMRE KERTESZ

Ma az antimagyar nemzetvesztő komcsik meg más hazaárulók örökén az önmagukat liberálisként nevezgető internácik rekesztik ki a magyar közoktatásból remekíróinkat… Míg a Nemzet ellenségei vinnyognak… Magyarországon ma is nemzetellenes véleményterror tombol…

„A legközelebb az irodalmi Nobel-díjhoz kétségkívül Tormay Cécile jutott 1936-ban.” Kollarits Krisztina: A Nobel-díj árnyékában. Herczeg Ferenc, Szabó Dezső, Tormay Cécile. Magyar Napló, 2011. 12. sz. 35 42.

De az internácik már akkor is nagy hatalommal bírtak… így Nobel-díjat helyette valaki más, jelentéktelen, tolvaj, nemzetgyalázó hazaáruló kapott …

Amíg a méltatlan Csacsifogat-tolvajnak a pesti Nagykövet-negyedben már régen helye van…

az antimagyar hazaáruló Imre Kertesz „Intézet”-e éppen szemközt Ady (halálának) házával…
Ady (halálának) háza a Benczúr utcában…

Nem éppen Ady Intézet … Adynak ilyen nem jár… csak a Csacsifogat tolvajának…

Ajánlott olvasmányok :

MAGYAR  ANTISZEMITIZMUS?
MAGYAR ANTISZEMITIZMUS ?
Civitas Fortissima – A magyar irodalom legbátrabb asszonya
CIVITAS FORTISSIMA – A MAGYAR IRODALOM LEGBÁTRABB ASSZONYA
Szabad száj – NAT meg Európa elárasztása ingyenélőkkel meg minden képtelenséggel…
SZABAD SZÁJ – NAT MEG EURÓPA ELÁRASZTÁSA INGYENÉLŐKKEL MEG MINDEN KÉPTELENSÉGGEL…

Mi az irodalomoktatás célja ?
Az irodalomoktatás célja, hogy megszerettesse az irodalmat a gyerekekkel !

Például Tormay Cécile bevonása a közoktatásba számomra meglepő és nagy élmény… én olvastam Tormay Cécile-t, én tudom, hogy ki Ő ! De a szülők többsége egészen biztos vagyok benne, hogy életükbe’ nem olvastak Tormay Cécile-t … Tehát mi ellen tiltakoznak ?! El kéne eggyet olvasni, és akkor… Hú ! Hát lehet, hogy mégis egy elfelejtett nagyságról van szó ?! (Dr. Szabó László)

Olvasói levél :

Ez nagyon meglepett, erről nem is tudtam! Mivel MI-vel foglalkozom, meg kell jegyezzem, hogy régóta vannak már algoritmikus eszközök arra, hogy vizsgálhassuk egy író/költő egyéni kifejezési formavilágát. Ezt tehetjük úgy, hogy vizsgáljuk, mennyire „lopós” az illető, illetve mennyire egyéni. Persze tartalmakkal kapcsolatosan is megvan ugyanez, azaz mennyire egyediek a történetek, nem írta-e meg azt már valaki korábban. Az algoritmusok vizsgálják a logikai felépítést is és az egyébként lehetséges irodalmi diverzitást és ha túl „másolat-szagú” a dolog, akkor elmarasztaló döntést hoznak. Ha valakinek mint károsultnak nagy az életműve és a gyanúsítottnak is, akkor biztos állítások fogalmazódhatnak meg. Persze előfordulhat, hogy valaki nyíltan és szándékosan vesz át valakit, mert az illető nagy hatással volt rá, netán régen élt klasszikusként. Ezt nem tartom bűnnek, nem is az, de a műlopásnak azért megvannak az egzakt jogi ismérvei. Nos, ez történt? Mennyit lehet tudni erről az ügyről, linkek esetleg? Büntetőper?

Üdv:

Tápai Csaba

Válaszom:

Ez a legfurcsább… hogy nem hallani semmiféle számonkérésről… a trollvajlás ügyében…
pedig vóna rá igény !

Ki kaphatott (volna) Nobel-díjat magyar íróink közül ?

Aki nagyon nincs még a helyére téve, az Harsányi Zsolt ! Időtálló, hiteles történelmi regényeket írt, nélmelyiket évekig, mert nem talált hiteles történelmi forrást egy-egy jelenethez… ilyen a Rubens életéről szóló regénye… (Dr. Papp Juhász Eleonóra)

Válaszom:

Ha Harsányi Zsolt Nobel-díjat nem is kapott, gazdag (irodalmi) örökségén a családja Harsányi Zsolt-(emlék)díjat alapított. Harsányi Zsoltnak a Vígszínház egykori igazgatójának Amerikában élő családja alapította e neves díjat, 1995-ben, amelyet egy arra érdemes színész, színpadi szerző, színházi hírlapíró, színikritikus, dramaturg vagy rendező kaphat meg, aki az évad során a legtöbbet tette a magyar nyelv ápolása érdekében.

Olvasói levél :

Kedves Doktor úr!

Hálás köszönetem! Szinte a HIHETETLEN! Magazin oldalára illő hogy egy ember ilyen módon követ el ártó tettet az embertársa ellen. Egyébként minden ártó tettnek következménye van. Egy tiszta kezű ember nem tesz ilyen aljas dolgot a versenytársával szemben.

Maradok kiváló tisztelettel: Vári István

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA
CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN,
DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Kalendárium

Az örök ballada

ápr. 25.
Az örök ballada