Scroll To Top

Mindent szabad ma Európában...
csak európai módon gondolkodni meg élni
nem !!!

Deformkor – Nincs többé Csanádnak képviselete !

Csanádnak nincs többé képviselete!
Egy ősi vármegyénket megint lemosta a „modern” politika sodra.

„Kisebb parlament”… Modern mutyimódra! 70 korábbi kerületnek nincsen immár önálló képviselete.
Parlamentünk egyesíti megcsonkított Csanád vármegyénk és Hódmezővásárhely választókerületét.
A listás ingyenélők száma persze most is több lesz, több marad, mint a valóban „képviselők”-é.

Nagy-Britanniában pl. a „kompenzációs lista” fogalmát sem ismeri a parlament! Valakit vagy megválasztanak, vagy nem! Csonkországunkban ismeretlenül, szavazóktól látatlanul bevitorlázni a biztos parlamenti helyre a legtermészetesebb dolog! Nálunk, erkölcsileg is roncsországban pedig több ingyenélő „listás” pöffeszkedett eddig is, akire nem szavaztak a választók, mint valóban megválasztott igazi „képviselő”. És – kisebb, vagy nagyobb parlament – így lesz ez ezután is!

Egy épeszű átalakítással 386 képviselőből csinálhattunk volna pl. 250-et, a listások eltakarításával.
Így a 176 választókerület változatlanul maradva immár csak (de még mindíg) 74 listán bekúszó ingyenélő terhét viselné… Sőt! Nagy merészen akár 200 főre is csökkenthető a parlameni képviselők létszáma, és még mindig maradhat 24 szőnyeg alatt bekúszó, ingyenélő listás (pártvezér és és egyéb főhalljakend) a 176 kerület választott képviselője mellett.
De nem! A kerületek számát nyirbálták meg! A valódi képviselők számát! Míg az ingyenélő listások aránya maradt! Ilyen egy gerinctelen, következmények nélküli ország…
Történelmi választókerületek, hajdani vármegyéink csonka maradékainak képviseletei szűnnek meg a parlament újabb nemzetvesztő csonkításával. Míg a Fölsőház ma is üres! Gúnyhatárainkon túli magyar testvéreinket sem képviseli a parlamentünkben senki…

Az MTI Csanád vesztéről sokkal „visszafogottabban” fogalmaz:

Lázár János országgyűlési képviselőt jelölték a Hódmezővásárhely-Makó választókerület elnökének – közölte a választókerületi tanács szerdai döntését a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi és Makói Szervezete az MTI-vel.

A közlemény szerint a Csongrád 04. számú választókerületben szerdán zajló tanácskozást Kerényi János regionális igazgató vezette. Az ülésen jelen volt Mágori Józsefné, Makó és térségének országgyűlési képviselője, valamint Lázár János, Hódmezővásárhely és térségének országgyűlési képviselője.
Az ülésen a választókerületi tanács egyhangú szavazással Lázár János országgyűlési képviselőt jelölte a Hódmezővásárhely-Makó választókerület elnökének. A tanács javaslata alapján a választókerületi elnököt a Fidesz elnöke nevezi ki.
A Fidesz az elmúlt hetekben megkezdte a választókerületi tanácskozásokat, amelyek eredményeként a 106 választókerületi tanács javaslatot tesz az adott választókerület elnökének személyére.

Dr Sz L – MTI

Ajánlott olvasmány: Van-e értelme csökkenteni az Országgyűlés létszámát?

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA
CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN,
DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Kalendárium

Illő napi filmajánló