Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség !

Itt az újabb kínai élelmiszerbotrány

Olvasói levelek 2013. jan. 07.

Itt az újabb kínai élelmiszerbotrány
A termékek tíz százaléka nem felelt meg a normáknak
Főként étolajokban és rágcsálnivalókban találtak rákkeltő anyagokat – számol be a sina.com hírportál.

A pekingi minőség-ellenőrzési hivatal összesen csaknem 2700 vállalat termékeit vette górcső alá. Élelmiszereken kívül bútorokat, építőanyagokat, mezőgazdasági termékeket vizsgáltak. A teszt szerint több mint 260 termék bizonyult egészségkárosítónak, így többek között étolaj és pörkölt diófélék mintáiban találtak a nemzeti normákat meghaladó mennyiségű káros anyagot – adta hírül a sina.com.

A vizsgált étolajféléknek csaknem egytizede bukott meg a teszteken, így számos mintában találtak rákkeltő hatású anyagokat, a megengedettnek sokszor két-háromszorosát. Hasonló arányban buktak meg az országban népszerű csemegének számító mogyoró- és dióminták, amelyekben nagy mennyiségű, a májat és az immunrendszert károsító és daganatos megbetegedéseket okozó gombamérget, aflatoxint találtak. Az érintett vállalatok súlyos büntetésre számíthatnak, akár végleg eltilthatják őket az élelmiszeripartól.

A kelet-ázsiai országban hosszú évek óta problémát okoz az élelmiszer-biztonság kérdése. A minőségellenőrök szerint minden évben a lakosság 15 százaléka, vagyis több mint 200 millió kínai betegszik meg szennyezett étel fogyasztása miatt. Az elmúlt évben a tejipar, az alkohol, a gyorséttermek, a gyógyszerek, gyermekételek terén is voltak botrányok.”

(forrás: MTI )
http://www.elelmiszer.hu/friss_hirek/cikk/itt_az_ujabb_kinai_elelmiszerbotrany?utm_source=newsletter&utm_medium=elelmiszer_online_napi_hirlevel&utm_campaign=8968 (2013-01-04)

Az aktualitás ott van (lehet), hogy a 2012-s aszály miatt kevesebb a hazai napraforgóból előállított étolaj mennyisége.
Jó tanács: Olvassuk el a termékek címkeit vásárlást megelőzően, különösen ha egy eddig számunkra nem ismert terméket szeretnénk megvenni!
De a legjobb amit tehetünk vásároljunk Magyar élelmiszer ipari terméket!

Üdvözlettel:
Lobár Péter

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

Lobár Péter

Kalendárium