Scroll To Top

„Az a nemzet, amelyik emlékeit veszni hagyja, az a saját síremlékét készíti és vesztesége az emberiségnek.”
Ipolyi Arnold

Miért szenvedett ismét csúfos vereséget a szegedi FIDESZ?

Mert a helyi ifjú demokrata vezetők – csakúgy, mint 1998-2002 között is – a város élhetőbbé tétele helyett elsősorban pozíciók osztogatásával, a haveri kör gátlástalan és szégyentelen pénzhez juttatásával töltötték hivatali idejüket. Semmibe véve e várost évtizedekig legjobb tudásukkal szolgáló értelmiségiek munkáját, erőszakkal tuszkolták be képesítés nélküli, hozzá nem értő, üresfejű haverjaikat, szép fenekű macáikat olyan pozíciókba, állásokba, ahol azok vérrel verítékezve sem tudtak helytállni.

Tősgyökeres, városszerető családom, rokonságom úgy élte meg az elmúlt négy évet, mint IV. Béla az 1241/42-es mongol inváziót, vagy Szeged városa az 1711-es sáskajárást, pedig 2010-ben még a FIDESZ-re szavaztunk – Gyurcsány páratlan alakítását követően és az ifjú demokraták fényes ígéreteinek reményében. Amiből semmi sem valósult meg: se elszámoltatás, se ügynöklista, se devizahitelesek ügyének rendezése, se a magas pártnyugdíjak visszanyesése.

Kitüntetett munkájának elismeréséül unokahúgomat, Bátyai Edinát a fideszes többségű közgyűlés úgy lökte ki egyik napról a másikra a szabadtéri játékok igazgatói székéből, mint egy eltévedt, házaló hajléktalant. 53 éves, kiváló minősítésű idegenvezetői múltammal (a régióban egyedüliként), 35 könyv szerzőjeként – mind az után, hogy egy éve jelent meg Magyarország útikönyvem 5. kiadása – e tanévben szégyenszemre egyetlen órát sem kaptam Magyarország második iskolavárosában, vidéken kellett munka után néznem. 2010-ben még négy oktatási intézményben heti 52 órát tanítottam, aztán jött Hüvös Lacika, aki hasonszőrű, semmihez sem értő, kávézgató helyetteseivel pár év alatt letarolta utolsó szegedi munkahelyemet, a Szegedi Felnőttoktatási Gimnáziumot. Termékeny hivatali idejét a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói vizsgálják, ha még vizsgálják, mert a miénk egy következmények nélküli ország, ahol csak nagyot szabad vétkezni.

A munka, a teljesítmény lebecsülése, nyakon öntve egy adag pökhendiséggel, arroganciával alaposan megbosszulta magát. A nagy várakozással megelőzött vasárnapi szavazáson a szegediek kiállították bizonyítványukat, ítéletet mondtak az elmúlt négy év ámokfutóiról. De a helyi FIDESZ most sem tanult, tovább dugdossa a haverokat. Hüvös Lacikát a sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola igazgatói székébe ejtőernyőztette be erőszakkal, a szülők tiltakozása ellenére. Volt „igazgatóm” (csak elvétve láttam a munkahelyén) próbálkozott Szeged egyik választókerületében is, de a szavazók szerencsére észnél voltak. Azért csak addig gyúródott, gyürkőzött, kapálózott, hogy beverekedte magát a torony alá. Akár egy skorpió, olyan szívós fajta, amely még atomtámadás után is mászik a sivatagban. Nem irigylem, mert a szocialista többségű közgyűlésben nehéz idők várnak rá. Példáján a foltozó suszter Ceausescu elvtárs, vagy Marosán elvtárs, „Buci Gyuri” jutott eszembe, akik ugyan semmihez sem értettek, mégis minden posztra alkalmasnak találtattak.

Dr. Somorjai Ferenc

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

Szerkesztőségünk természetesen az olvasói levelekkel való egyetértés, vagy egyet nem értés jogát mindenkoron fönntartja.

A szerzőről

Dr. Somorjai Ferenc

Kalendárium