Scroll To Top

Nem kérünk a fasiszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !
Azóta is csonkák és nyomorultak vagyunk...

Korlátozná az alkohol árusítását a szegedi Fidesz

Hírek 2012. jún. 19.

Szeged – Este 10 és reggel 6 között ne árulhassanak alkoholt a boltok Szeged belvárosában – javasolja a Fidesz-KDNP három önkormányzati képviselője.

Rendelettel szabályozná a belvárosban az alkohol árusítását este 10 és reggel 6 óra között a Fidesz-KDNP három belvárosi önkormányzati képviselője: Haág Zalán,Gyimesi László és Farkas László. Tanácsnoki előterjesztésként Gyimesi László nyújtotta be a javaslatot a pénteki közgyűlésre.

– Alkoholfogyasztó fiatalok az utcán, törött üvegek a rakparton, állandó hangoskodás – mindez gyakori probléma. Mindenki szemet huny afelett, hogy 18 év alatti fiatalok nonstop boltokban alkoholt vesznek, és ezt közterületen fogyasztják el. A belvárosi lét azzal is jár, hogy a rendezvényeket és fesztiválokat el kell viselni, de az állandó rendbontást nem – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Haág Zalán.

Gyimesi László hangsúlyozta: van jogi lehetőség arra, hogy ezt a trendet megállítsák. – A kereskedelmi törvény lehetőséget ad az üzletek nyitva tartásának szabályozására. A szeszes ital árusítását este 10 és reggel 6 között korlátoznánk – ha az üzlet szünetelteti az alkohol árusítását, ebben az időszakban is nyitva maradhat. A korlátozás a Tiszától a nagykörútig lenne érvényes, a körút mindkét oldalán lévő üzletekre vonatkozna.

– Vendéglátóhelyekre, vásárokra mindez nem vonatkozna, mert fontos, hogy élettel legyen tele a belváros. Nem a belváros kiürítése, hanem a kulturáltabb alkoholfogyasztás a cél – fogalmazott. A képviselők beszéltek arról is, hogy Pécsen és Debrecenben is érvényben van hasonló rendelet, és „az eredmények biztatók”. – Az üzletvezető, aki megsérti a rendeletet, a tervezet szerint 50 ezer forintos büntetést kapna. A törvényben meghatározott maximális büntetés 150 ezer forint – mondta Gyimesi László.

Forrás: MTI

Nem a kisboltok alkoholárusítási joga miatt van probléma Szegeden, hanem amiatt, hogy a rendőrség nem képes a néhány “kényelmes, nyugodt” belvárosi utcán kívül a játszóterek, rakpartok környékét rendesen felügyelni. Milyen hatással lehet ez a rendelet a Város életére? Annak a néhány éjjel-nappali boltnak (maximum 5-10 lehet az egész belvárosban) a forgalma legalább ezen intézkedés után biztosan megnőne. Ha e szabályzat hatályba lépne, bizony mindenki 21:55-kor megvenné a kívánt alkohol mennyiséget…
És minden marad a régiben…
Randalírozás a köztereken…
Már tíz órától…
Az éjjel-nappali boltoknak kívánunk nagyobb forgalmat még 10 előtt, vagy inkább rendet a belvárosban?

GAlex

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

GAlex

Kalendárium

Illő napi filmajánló