Scroll To Top

A magyarság elnyomatásának legfőbb oka a gyáva magyar ! (Sz.)

Lehet végre diplomázni Erdélyben megint magyarul

Újra lehet diplomázni Erdélyben magyarul – 68 kirekesztő év után beteljesült egy magyar vágy.

Több mint félévszázados módszeres oláj (román) kirekesztés és rasszizmus után most – a még mindig megszállt – Kelet-Magyarországon lassan érvényre jut az igazság is. Lehet végre Erdélyben immár nem csak tanulni, de akár diplomázni is magyar nyelven. Bukarestben, az oláj fővárosban 2012. március 28.-án, szerdán kihirdette az oláj (román) államfő a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) intézményi akkreditálásról szóló törvényt – közölte ma az oláj (román) államelnöki hivatal. A jogszabályt február végén fogadta el az oláj (román) parlament.

 

http://www.sapientia.ro/hu/rektori-koszonto

Dávid László rektor az MTI-nek elmondta: ezzel lehetővé válik az, hogy a Sapientia EMTE államvizsgát szervezzen az akkreditált szakokon és oklevelet állítson ki az itt végzett hallgatóknak. Ameddig ugyanis a tanintézmény nem kapta meg az egész intézményre vonatkozó szakmai elismerést, a végzős hallgatóknak más egyetemek bizottságai előtt kellett számot adniuk tudásukról (többnyire olájul Sz.), és az illető (többnyire oláj Sz.) intézmények oklevelét kapták meg.

Dr Sz L

Szómagyarázat gyüttmönteknek
oláj
: a szögediek nyelvén így hangzik a köznyelvi ‘oláh’, vagy közkeletűbb és beteges történelemhamisító udvariaskodással ‘román’ népnév. (Lásd : olájalma)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

A MAGYAR KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG ALAPÍTVÁNY ALAPÍTÓJA / CSALÁDORVOS, AKI HISZ A CSALÁDBAN, DE NEM HISZ A GYÓGYÍTHATATLAN BETEGSÉGEKBEN,
NEMZETÜNK BETEGSÉGÉNEK ORVOSLÁSAKÉNT PEDIG HISZ MAGYARORSZÁG FÖLTÁMADÁSÁBAN

Hírek

Savonarola szülinapján

2022 szept. 21.
Savonarola szülinapján

Erzsébettel legutóbb…

2022 szept. 17.
Erzsébettel legutóbb…
Madách Sztregován
Madách Sztregován
2022 szept. 17.

Kalendárium