Scroll To Top

Az illegális bevándorlás - vagyis bűnözés - támogatása bűnpártolás !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának
végre a jog talajára lépni!

Rekordot döntött a szegedi Munkácsy-kiállítás

Örömhírek, Szögedi hírek 2012. nov. 13.

Szeged, 2012. november 13., kedd (MTI) – Eddig több mint 42 ezren látták a júniusban megnyitott Aranyecset – Munkácsy Szegeden című tárlatot a Móra Ferenc Múzeumban. A kiállítás ezzel megdöntötte a szegedi közgyűjtemény látogatói rekordját.

A múzeum az elmúlt években több nagy sikerű kiállítást rendezett, amelyek a dél-alföldi régió kiemelt kulturális eseményeivé váltak. Salvador Dalí, illetve Csontváry Kosztka Tivadar műveit megelőzve a rekordot korábban a 2006-os Munkácsy-tárlat tartotta 42 ezres látogatottsággal.
A december 16-ig látogatható Aranyecset című kiállítás kedden újabb alkotásokkal bővült, a Krisztus-trilógia két festménye, a Golgota és a Krisztus Pilátus előtt feles méretű redukciójával. Fogas Ottó múzeumigazgató elmondta, hogy a festmények kisebb, de az eredeteivel kompozíciójában megegyező változatait azért készítette a művész, mert azokat könnyebb volt szállítani és bemutatni Európa-szerte.
A redukciókat a Magyar Nemzeti Galéria kölcsönözte a Móra Ferenc Múzeumnak.
Az Aranyecset – Munkácsy Szegeden című kiállításon az egyik leghíresebb magyar festő mintegy félszáz – döntően Pákh Imre gyűjteményéből származó – alkotását láthatja a közönség. A válogatásban több olyan is szerepel, amelyet korábban még nem mutattak be Magyarországon.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor

Kalendárium

Isí Kazujosi
Isí Kazujosi
jún. 10.